Althea x Get It Beauty: Real Fresh Skin Detoxer

11:30 PM


Hello semua! Dengan Ini Ika umumkan Ika adalah sebahagian dari Althea Angels. YipYip hurray guys! Sebagai Althea Angels aka duta kecantikkan, kami akan menjadi antara orang pertama mencuba produk terbaru dari Althea. Terujanya Ika. Pastinya kamu juga akan rasa begitu. 


Sebagai Althea Angles , kami akan mendapat Welcome Gift, Monthly K-Beauty Giveaways, Seasonal Annual Shopping Credits, Exclusive Discount Code, Birthday Credits, Exclusive Althea Reviews and also Access to Althea Studio! 


Jom kita lihat hadiah apa yang Ika dapat. Untuk kali ini Althea.kr telah bekerjasama dengan Get It Beauty. Untuk pengetahuan korang, Get It Beauty adalah rancangan kecantikkan terkenal di Korea Selatan. Mereka dengan bersemangatnya telah melancarkan Althea Real Fresh Skin Detoxer Green Tea dan juga Rose. 


Lebarkan sayap korrang, Angels.


Produk dibungkus didalam kotak kadbod merah jambu dan hikau . Reka bentuknya tube mask adalah lutsinar. Ia tampak sangat simple and exclusive. Kita boleh melihat dengan jelas jika texture mask berubah warna.  Terdapat juga logo Get It Beauty TV di bahagian bawah.


Althea Real Fresh Skin Detoxer Green Tea dan Rose (Teh Hijau dan Bunga Mawar) berfungsi untuk membersihkan kotoran dalam masa 10 saat. Percaya atau tidak kita kena cuba terlebih dahulu ye.


Untuk Edisi Althea Real Fresh Skin Detoxer Green Tea , face mask ini  mengandungi daun teh hijau yang bersih.  Ekstrak dari Teh hijau ini mempu membersihkan kulit wajah untuk tampil yakin dan sihat. 


Bahan utama di dalam Althea Real Fresh Skin Detoxer Rose adalah kelopak bunga mawar dari Perancis dan ekstrak yang terpilih. Dengan bahan yang original tanpa sebarang bahan kimia mampu menyikirkan kotoran dan memberikan kulit korang bersih dan bersinar dalam masa 10 saat sahaja. Teruja bukan. Malahan Kedua-duanya adalah bebas Alkohol, Sulfat, dan Paraben.


Sapukan Althea Real Fresh Skin Detoxer dengan lapisan tebal dan dibiarkan selama 10 saat.


Ika menggunakan produk ini selama seminggu. Kedua-dua produk ini berfungsi dengan baik untuk menjadikan kulit Ika lebih lembut dan lebih bersih dan tiada kotoran yang tinggal. Secara keseluruhan, Ika sangat gembira dengan Althea Real Fresh Skin Detoxer. 

For more Info Please visit :  Althea Korea

You Might Also Like

23 comments

  1. myra pun suka jugak both Skin Detoxers. Dah la memang suka Green Tea dan Rose. :D


    Myra | www.myrabeautydiary.com

    ReplyDelete
  2. Kak liez suka sgt dgn skin detoxer ni tau.. lembut je dkt muka dan bau dia semacam aromaterapi je.. nak pakai pun mudah just 10sec

    ReplyDelete
  3. Zaza pun rasa berkenan dengan fresh detoxer yang green tea tu.. Lama dah rasa nak beli..tunggu pcuci2 zaza yg lain habis dulu baru order

    ReplyDelete
  4. Tak boleh jadi ni. Asyik tengok skin detoxer ja sekarang ni. Lagi2 yang green tea. Terkenan pulak kita 😂

    ReplyDelete
  5. Banyak orang mengatakan produk Althea ini best banget. Skin detoxers rekomended nih buat bersihkan wajah dri kotoran

    ReplyDelete
  6. Boleh nampak banyak perbezaan pada kulit selepas menggunakan skin detoxer ni. Bella ni kalau baru balik travel mesti ada 2,3 acne yang keluar (faktor cuaca dan makanan). Mungkin Bella boleh try produk ni nanti.

    ReplyDelete
  7. Bagusnya. Nampak ketara perubahan pada kulit ika. Betul2 detox ni. Tapi sekarang tengah guna produk lain so far ok juga. Xpe tunggu yang sekara g habis nanti nak try juga yang althea ni

    ReplyDelete
  8. Dah banyak baca review pasal preoduk ni. Mostly memang cakap dua dua ni best. Tapi pada ika sendiri, which one better?

    ReplyDelete
  9. I love this 10 seconds mask cleanser. My favourite is green tea. i gave the rose one to my sister and she really love it.

    ReplyDelete
  10. Happens In a dept gift from Althea, by dept mcm2 produk utk direview

    ReplyDelete
  11. Wah siap buat video lagi, bagus pandai jaga muka tak macam saya seminggu sekali aje cuci muka hahaha

    ReplyDelete
  12. bestnya tengok barang2 dalam box althea tu.macam mana nak jadia lthea angels ye yunk?suka tengok barangan althea ni.semua nampak menarik dan bagus je.

    ReplyDelete
  13. Memang best pakai skin detoxer ni..yang lebih sis suka rose tu..terasa segar n lembut je kulit wajah bila pakai

    ReplyDelete
  14. Dapat lagi produk dari Althea hehehe jelous kami kaum lelaki ini yang asyik tengok jer bila kami punya turn nak juga kulit cantik dan putih gebu hehehehe. Opppss tanya Althea ada produk lelaki ker hehehehe....

    ReplyDelete
  15. Ramai betul orang share berkenaan dengan produk ni. Mesti best sangat kan. Memang ada plan nak beli

    ReplyDelete
  16. Produk Althea sememangnya best. Memang gunakan produk Althea sebelum ni. Lagi lagi set bare essential. Sebelum tu pun ada juga guna set mekap dia. Sampai sekarang guna. Tapi terlepas jadi salah seorang angles althea.

    ReplyDelete
  17. Best sangat tengok siapa yang guna produk Althea ni..Dahla packaging dan packing product cantik, barang pun high quality. Memang berbaloi sangat..

    ReplyDelete
  18. Dari rupa luaran memang lawa lah, tak di nafikan kemas dan simple. Dari segi kualiti tak tahu sebab tak pernah pakai sendiri

    ReplyDelete
  19. Teringin nak cuba detoxer yg rose tu. ramai kata bau dia wangi dan rasa dia best. Produk penjagaan kulit dari Korea mmg biasanya terbaik. Sebab tu ramai memilih utk guna produk korea. Nak beli jugaklah satu !

    ReplyDelete
  20. nampak bestla detoxer dia..memang nak terjah ni althea..menarik...semua barang althea best2..althea bare esential pun best..muka kita elok je pakai tu

    ReplyDelete
  21. Baca banyak reviuew pasal produk Althea ni..mostly cakap best produk ni. Nak-nak originally datag dr korea kan..Yang penting, selamat dan serasi dengan kulit pengguna

    ReplyDelete
  22. terbaek produk ni :)

    singgah n follow sini :)
    harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com juga k :)

    ReplyDelete
  23. bestnyaaa dapat macam2.. tingin nak cuba yang rose tu. kena tunggu products sedia ada skrng habis dulu baru boleh beli yang baru..

    ReplyDelete