2 Hari 1 Malam di Olive Tree Hotel Penang.

3:50 PM

Olive Tree Hotel Penang. Apabila seluruh keluarga terlibat dalam aktiviti yang menyeronokkan, korang akan mempunyai lebih banyak peluang untuk mengalami detik-detik istimewa. Walaupun hanya sekecil-kecil sambutan itu mampu membuatkan ikatan kekeluargaan lebih erat. Happiness is a family gathering.

Olive Tree Hotel Penang
Untuk kali ini, Ika merancang kejutan buat adik Ika yang baru sahaja mendapat kerja selepas Graduasi. Selalunya apa-apa sambutan kami sekeluarga akan makan malam di kedai berhampiran rumah. 



Bila sudah selalu sangat pergi kedai Masakan Thai, rasa boring tau. Ini kali, kita ubah plan. Baru surprise! Jadi, Ika merancang membuat simple simple celebration di dalam Hotel.



Jelas terpampang kegembiraan di wajah adik Ika :P

Olive Tree Hotel Penang
Jadi Ika memilih Deluxe Room di Olive Tree Hotel Penang beserta sarapan pagi untuk dua orang. Wahhh, cuba lihat sekeliling kawasan bilik. Rapi, moden, dan bergaya. Korang boleh memilih Katil Queen atau Twin. 



Kelengkapan yang disediakan termasuk 40-inch LED HD television, High-speed Internet Access, In-room safe deposit box, Hair dryer, International plug points, Emergency torchlight, Writing table & desk chair, In-room minibar with coffee & tea facilities, Bathroom amenities, Iron & ironing board, Sarong & bedroom slippers dan Chiro-Tech Coil mattress and microfiber pillows. Pemandangan di luar tingkap sangat menarik. 



Yang menariknya, Jika tengah malam terasa lapar, pilih sahaja menu makanan . Nanti, akan di hantar ke dalam bilik.


Olive Tree Hotel Penang
Kemudahan yang disediakan jika menginap di sini, termasuk kolam renang dan Gym di tingkat 8 Olive Tree Hotel, Penang.



Bagi Ika, Olive Tree Hotel menjadi pilihan terbaik untuk korang semasa bercuti atau semasa lawatan kerja di Pulau Pinang. Kadar bilik sangat berpatutan . Perkhidmatan dan kemudahan yang disediakan oleh Olive Tree Hotel adalah memuaskan untuk  tetamu yang menginap.


Promosi JOM! BALIK KAMPUNG

Sempena Ramadhan kali ini, untuk korang yang menjadi anak perantau . Jika tahun lepas balik seorang, Single katanya,  Tahun ini balik bertiga beserta anak sulung, Jangan risau jika rumah dikampung tidak cukup bilik tidur. Tempah sahaja Bilik di Olive Tree Hotel Penang.  Harga bilik bermula dengan RM 215++ per night sempena  Promosi JOM! BALIK KAMPUNG yang dianjurkan khas oleh Olive Tree Hotel Penang.
Please call 04-637 7777 for more details.

Harga: From RM215+++ per room

You Might Also Like

20 comments

  1. Macam- macam tempat menarik kat Penang kan...bestnya Ika dan family dapat habiskan masa menikmati keindahan Olive Hotel..bestnya kalau dapat experience duduk hotel best gak...akak nak masukkan dalam wishlist la..mana tau nak bawak anak dara akak tu bercuti...bleh pilih hotel ni...

    ReplyDelete
  2. Planning to go to Penang next month and might book this hotel. The price is affordable and I like the cleanliness of the room.

    ReplyDelete
  3. Hotel baru ke ni ika? Cantik dan luas nampaknya bilik tu. Pool dia paling menarik. Cantik kalau photoshot kat see thru glass tu kan. Kemudahan pun banyak.

    ReplyDelete
  4. Wowww syiok lah adik dapat suprise cam gini, kalau sis mesti lompat2 gembira gitu..hehehe. Nampak best pulak Olive Tree Hotel ni, kalau ada rezeki sis ke Penang lagi, bolehlah sis cuba duduk di sini pulak

    ReplyDelete
  5. Untung la adik kalau buat surprise macam ni. Sure terpahat di memori selamanya. Nampak best je Hotel ni. Nama macam hotel baru je kat Pulau Pinang ni.

    ReplyDelete
  6. Okay confirm next time pergi penang akan ambil hotel nie. Banyak betul kemudahanan yg disediakan oleh pihak hotel buat penginap ya. Yg paling best sudah pasti swimming pool tu. Aduiii taa kuad rasanya

    ReplyDelete
  7. Saya pon kalau ke Penang teringin nak duduk dan menginap dekat Hotel ni nampak menarik sekali. Nampak cukup selesa dan sesuai untuk family kecil kami semua kelengkapan yang ada anak suka sangat kalau ada kolam renang!

    he he he

    ReplyDelete
  8. Cantiknya hotel ni harga pun nampak macam boleh tahan tak adalah mahal masih mampu untuk diduduki hehehehe nanti kalau datang sana Penang boleh lah kita duduk sini ada pool tu yang penting wakakakaka.

    ReplyDelete
  9. Macam best je hotel ni. Emi selalu jugak pergi Penang. Next time ke sana nak try la menginap kat sini. Harganya pun affordable. Nampak selesa untuk percutian singkat.

    ReplyDelete
  10. Bagus la idea buat suprise kat hotel ni. Semua ni hotel arrange ke tempah dengan orang luar. Plan nak cari hotel area Penang untuk celebrate anniversary nanti.

    ReplyDelete
  11. wao.. this place so impressive and makes me wanna stay in there as well. im planning to go back hometown again and maybe this time i wanna stay in here la. wanna jump into the pool so much now

    ReplyDelete
  12. hotel barukannia..nampak bersih dan selesa..harga buffet dia pun aGK ok...dengan lauk pauk yang ditawarkan cam berbaloi..plg suka tengok kawasan berenang, macam menarik sangat

    ReplyDelete
  13. I like the ambiance of the hotel, next visit to Penang I'll give this hotel a try, a gym room and pool is what I need and the room looks clean and spacious as well.

    ReplyDelete
  14. Harga bilik yang ditawarkan pun berbaloi. Bilik nampak cozy dan selesa memang sesuai untuk bawa family datang sini. Kemudahan yang lain pun banyak disediakan.

    ReplyDelete
  15. Nanti kalau ke Penang boleh la cuba stay sini. Nampak macam menarik je hotel ni.

    ReplyDelete
  16. Family Bella dulu pun kalan balik kampung beraya, lebih selesa duduk di hotel. Sebab kat rumah Atok, bila dah ramai sedara mara, leceh. Nak tidur kena jaga, mandi kena jaga, aurat kena jaga, semua lah. Best juga kalau raya nanti ke Penang dan stay di Olive Tree Hotel ni. Beberapa kali juga dah kesini cuma untuk tidur malam je sebeb sibuk kesana sini. Lepas ni nak stay sini untuk try pool ngan gym juga!

    ReplyDelete
  17. syok nya dapat bercuti di hotel.. nampak enjoy lah this place.... relax je.. selesa hotel ni..

    ReplyDelete
  18. I want to travel to Penang and stay there for awhile. T.T Really in need of a getaway. And this hotel looks comfy enough to be an option for accommodation.

    ReplyDelete
  19. Seronok dapat berkumpul dengan keluarga sekali sekala. Zaman sekarang semua family duduk jauh-jauh dah.

    ReplyDelete
  20. Congrats to your sis. Cantik hotel tu, memang pilihan yg tepat. Dah lama x pi Penang, kalau ada rezeki nanti, blh consider Olive Tree Hotel.

    ReplyDelete