Tuesday, April 18, 2017

THE MANHATTAN FISH MARKET 7 DAYS PROMOTION


HELLO. Tahu tak sekarang, The Manhattan Fish Market tengah buat promotion. Dengan sepantas kilat selepas officehour Ika dan 2 orang officemate berdesup ke Queensbay Outlet Penang. Alamak kena beratur, ramai sangat peminat The Manhattan Fish Market tengah menjamu selera, nasib baik hanya 7 -8 minit sahaja kami menunggu. Untuk promosi kali ini, hanya beberapa menu sahaja yang promotion. Kecewa? Opps semestinya tidak, Menu promotion adalah signature dish mereka. The Manhattan Fish ‘N Chips Cuma beharga RM8.47(include GSt) sepinggan, sangat murah dan sangat berbaloi. Harga asal lebih kurang RM20.


Untuk korang yang pertama kali ingin datang menjamu selera, Ika cadangkan menu dibawah. Untuk promosi kali ini korang boleh pilih jenis masakan Fried / Grilled . Gambar yang pertama merupakan pilihan pertama Ika .  Untuk Ika, Ika pilih jenis masakan fried iaitu menggoreng. Menu yang Ika pilih Fried Squid. Sotong yang di salut tepung khas yang sangat rangup dikunyah semasa dihidang panas-panas meleleh air liur melihat orang meja sebelah makan terlebih dahulu. Walaweiiii …..Al maklumlah terlalu ramai, jadi masa menunggu agak panjang.


Pilihan kedua Ika Fried Salmon, Jika korang pilih Ikan Salmon,Harga agak berbeza berbanding menu yang lain. Salmon kan agak mahal, jadi harga sedikit berbeza, namun HARGA PROMOSI tetap berbaloi.. Masa ini lah nak makan sepuas-puas nya. Tak de la kopek duit poket hehe. Jadi rugi jika kali ini korang tidak try Fried Salmon.


Fried Dory , menu ini agak biasa di makan di rumah, jadi Ika tidak minat untuk mencuba Dory fish.INi officemate Ika pilih. Isi sangat lembut tetapi jika nak di bandingkan PORTION makanan,Fried Dory agak banyak berbanding menu di atas. .Anda akan dihidang 4 ketul Dory fish berbentuk petak.  Kawan Ika makan 2 ketul dory sudah full perut katanya.


 Side dish pun ada tetapi kebanyakkan sudah habis masa ika pergi tadi. . HUHUHUHU. Yang Ika sempat try Mini Squid. Ada 3 ketul sotong goreng (RM2.01) . 


Untuk minuman, air Mocktail ada promotion hanya RM3.90. Harga asal RM9.90- RM10.90. Pilih sahaja perisa Mocktail yang ada suka.  OK!!! Yang tidak sempat datang hari ni. Korang still boleh datang esok . Promotion berjalan 7 hari sahaja. Mulai 18/4/2017 – 21/4/2017, kemudian sambung semula 25/4/2017- 27/4/2017.


p/s: Ika nak je pergi lagi esok hehee. Mohon belanja saya ye



1 comment:

  1. Sedapnyaaaa :') dann header awak cantiknyaaaaaa

    http://sheissyahindah.blogspot.com/

    ReplyDelete