Tuesday, April 18, 2017

THE MANHATTAN FISH MARKET 7 DAYS PROMOTION


HELLO. Tahu tak sekarang, The Manhattan Fish Market tengah buat promotion. Dengan sepantas kilat selepas officehour Ika dan 2 orang officemate berdesup ke Queensbay Outlet Penang. Alamak kena beratur, ramai sangat peminat The Manhattan Fish Market tengah menjamu selera, nasib baik hanya 7 -8 minit sahaja kami menunggu. Untuk promosi kali ini, hanya beberapa menu sahaja yang promotion. Kecewa? Opps semestinya tidak, Menu promotion adalah signature dish mereka. The Manhattan Fish ‘N Chips Cuma beharga RM8.47(include GSt) sepinggan, sangat murah dan sangat berbaloi. Harga asal lebih kurang RM20.


Untuk korang yang pertama kali ingin datang menjamu selera, Ika cadangkan menu dibawah. Untuk promosi kali ini korang boleh pilih jenis masakan Fried / Grilled . Gambar yang pertama merupakan pilihan pertama Ika .  Untuk Ika, Ika pilih jenis masakan fried iaitu menggoreng. Menu yang Ika pilih Fried Squid. Sotong yang di salut tepung khas yang sangat rangup dikunyah semasa dihidang panas-panas meleleh air liur melihat orang meja sebelah makan terlebih dahulu. Walaweiiii …..Al maklumlah terlalu ramai, jadi masa menunggu agak panjang.


Pilihan kedua Ika Fried Salmon, Jika korang pilih Ikan Salmon,Harga agak berbeza berbanding menu yang lain. Salmon kan agak mahal, jadi harga sedikit berbeza, namun HARGA PROMOSI tetap berbaloi.. Masa ini lah nak makan sepuas-puas nya. Tak de la kopek duit poket hehe. Jadi rugi jika kali ini korang tidak try Fried Salmon.


Fried Dory , menu ini agak biasa di makan di rumah, jadi Ika tidak minat untuk mencuba Dory fish.INi officemate Ika pilih. Isi sangat lembut tetapi jika nak di bandingkan PORTION makanan,Fried Dory agak banyak berbanding menu di atas. .Anda akan dihidang 4 ketul Dory fish berbentuk petak.  Kawan Ika makan 2 ketul dory sudah full perut katanya.


 Side dish pun ada tetapi kebanyakkan sudah habis masa ika pergi tadi. . HUHUHUHU. Yang Ika sempat try Mini Squid. Ada 3 ketul sotong goreng (RM2.01) . 


Untuk minuman, air Mocktail ada promotion hanya RM3.90. Harga asal RM9.90- RM10.90. Pilih sahaja perisa Mocktail yang ada suka.  OK!!! Yang tidak sempat datang hari ni. Korang still boleh datang esok . Promotion berjalan 7 hari sahaja. Mulai 18/4/2017 – 21/4/2017, kemudian sambung semula 25/4/2017- 27/4/2017.


p/s: Ika nak je pergi lagi esok hehee. Mohon belanja saya ye



31 comments:

  1. Sedapnyaaaa :') dann header awak cantiknyaaaaaa

    http://sheissyahindah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak pergi...salam perkenalan dari saya

    ReplyDelete
  3. I missed the promo. I hope they run it again because of such steep discounts!

    ReplyDelete
  4. All these looks so delicious. I want to try them all, but I am currently on a strict diet, so I'll just have to go with the grilled salmon.

    ReplyDelete
  5. pagi-pagi singgah blog awak buat saya lapar dan rasa nak makan saja tau.. haha.. gambar awak menarik sangat!

    ReplyDelete
  6. Paling suka dengan SEMUA hidangan dori deorang. Ikan memang rasa fresh. Cuba tak dia punya lobster?

    ReplyDelete
  7. Wow. The food looks really good and by looking the pictures, i know that I will enjoy this. Yehey!!

    ReplyDelete
  8. Promo dah habis but the price was great, usually makan mahal jer.

    ReplyDelete
  9. The price is really cheap but it's too late to know now T_T hope they'll have it again in the future

    ReplyDelete
  10. Wow, I will go for fried fish. It looks delicious

    ReplyDelete
  11. thanks for sharing! but i don't think the portion is big enough for me tho, i am a very big eater HAHAHAH!

    ReplyDelete
  12. I saw this offer and has yet to try it! The crowds are always pack whenever I passby >.<

    ReplyDelete
  13. Fried salmon looks delicious. Times for me to go to Manhattan Fish to try it out.

    ReplyDelete
  14. Always nak try ni tapi tengok manhattan fish market tu banyak orang... no chance.
    Will go during no promotion time..
    Tapi I dah try before.. still miss it

    ReplyDelete
  15. wow i love to eat salmon. Now shall hint my dear where to eat this weekend.

    ReplyDelete
  16. The food looks really delicious! I wanted to go here to try some good food!

    ReplyDelete
  17. Sedapnyaaaa haritu yaya dah pergi tapi ramai sgt org beratur terus pi makan Nando's je huhu. But thanks sharing menu lain boleh cuba nanti hee

    ReplyDelete
  18. nampak pun dah rasa lapar....macam sedapnya....

    ReplyDelete
  19. My hubby loves Manhattan Fish Market and was delighted at this promo

    ReplyDelete
  20. such nice deals. wish they have more promotions

    ReplyDelete
  21. grilled salmon is my favorite~

    ReplyDelete
  22. SINGGAH

    https://belogsjm.blogspot.my/

    ReplyDelete
  23. great deal. Mother's day is coming soon and will bring her there. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  24. tak pernah makan kat sini lagi.. sedap ke? rasa nak mencuba je.. hehe.. nasib baik la lokasi tak berapa dekat dengan rumah.. kalau dekat.. TB ajak hubby terjah..

    ReplyDelete
  25. It's been awhile since I visit Manhattan Fish Market. Should revisit soon.

    ReplyDelete
  26. I love to eat here. Wish they have more promotions.

    ReplyDelete
  27. Sedapnye..tengah ada promo? Ni mesti nak pegi cuba.

    ReplyDelete
  28. such a great deal! am going to MFM already!!!

    ReplyDelete
  29. I hope they have more promo. yummy

    ReplyDelete
  30. Wow! so worth it! I like all the sets.

    ReplyDelete