Sunday, April 24, 2016

CAMERON HIGHLANDS : PERGI BALIK HARI PART 4 ( Bahagian Akhir)

Assalamualaikum semua! Ini part terakhir entry Cameron Highlands : Pergi balik hari! Kalau diberi pilihan Ika akan pilih tido sana tetapi mungkin next time! So Entry terakhir Ika akan kongsi  tips Cameron Higlands : Pergi balik hari!

Pilih tarikh bukan cuti sekolah atau cuti umum. Kami bertolak 4 pagi. Jadi kami sampai di tol Simpang pulai lebih kurang pukul 6.30 pagi. Jadi masih awal . Udara yang nyaman semasa naik bukit  dan tidak banyak kenderaan hanya 2-3 lori yang kami jumpa sepanjang perjalanan. Jadi Ini tidak melambatkan masa perjalanan kami.

Saturday, April 23, 2016

CAMERON HIGHLANDS : PERGI BALIK HARI PART 3 (LADANG LAVENDER)



Punca utama untuk Ika pergi Cameron adalah nak try Ice Cream Lavender! Mana ade Ice Cream lavender dekat  Penang! Ika tahu Cameron je!. Dah datang Cameron! Tak kira nak masuk juga Ladang Lavender ni!. Tapi yang tak best! Kejap sangat singgah. Tak dapat hayati Ladang Lavender sepuasnya. Next time Ika nak plan betul-betul dan nak singgah lama sikit di sini. Baru berbaloi datang.

CAMERON HIGHLANDS : PERGI BALIK HARI PART 2 (KEA GARDEN)










Multicrops Central Market adalah destinasi kedua Kami !. Korang nak singgah boleh atau tak nak singgah pun boleh! Tapi alang-alang dah datang, singgah je le kan. 

CAMERON HIGHLANDS : PERGI BALIK HARI PART 1 (PASAR PAGI)


Selamat pagi! Udaran yang nyaman di atas Cameron membuat Ika tak nak pulang hahaha. Sekarangkan musim panas, memang la kalau boleh tinggal di Cameron memang nak sangat! Selalu kalau korang pergi Cameron tujuan Utama mesti nak beli buah Strawberry kan? Warna yang merah saiz yang besar  harga yang murah, kalau boleh borong memang korang nak borong! Tak tipu Satu tray kuning yang penuh dengan Strawberry ni berharga RM35.00! Murah kan? Boleh dapat dalam 3 pek besar atau 6 pack medium untuk dibawa pulang. Tujuan Utama Ika nak datang Cameron nak rasa Ice Cream Lavender! Tu je hahha.