Thursday, March 31, 2016

PHILIPS EXPERIENCE STORE, PENANG




Woha selamat pagi!!  Alamak malam tadi tiba-tiba Ika mimpi bestnya jika dapat shopping barangan electrik. Maunya tukar semua baru! Best best best .  Lagi pun Ika dalam process nak pindah rumah ni. Sejak 4- 5 tahun lepas family Ika dah stop beli barangan electrik baru sebab keseluruhan kawasan kampung yang Ika tinggal akan  diruntuhkan dan kawasan ini  di majukan . Mak cakap malas nak angkut time pindah rumah nanti. Pakai je yang lama sampai dah tak boleh pakai. Nanti nak pindah senang je.Tinggal yang tak nak guna atau yang dh rosak tu. Nanti pindah rumah baru, beli le barangan elektrik baru!!! Tapi nak buat macam mana kan sejak  Ika Pergi Philips experience store yang baru Buka di Bayan Baru.... Tu dia ,hari-hari terbayang-bayang je barang elektrik yang Ika nak sangat tu. Sampai mimpi la malam tadi huhu.  Kedai ini hanya menjual barangan Philips dari pelbagai model!. Sampai juling mata Ika duduk dalam tu...

Sunday, March 27, 2016

REVIEW EPHYRA ADVANCED SERUM


SERUM

Selamat petang semua. Buat apa je Hari minggu ni? Hari ni Ika nak share korang tentang best nye  Serum? Ermmm wajib ke guna dalam penjagaan wajah? Laa tak cukup ke guna hari-hari guna pencuci muka,toner dan pelembab?? Nak guna serum lagi??? Adakah ini  hanya satu lagi helah pemasaran untuk kita menambah langkah untuk rutin kecantikan kita? Atau adakah serum  benar-benar berhasil ? Nah jawapannya untuk persoalan ini  adalah ya, serum sebenarnya bagus dalam penjagaan muka dan sangat berguna sekali. Serum adalah satu langkah tambahan untuk korang  yang  ingin mempunyai kulit yang cantik jelita. Sangat effective dan berkesan! Korang mungkin akan nampak kesan yang segera seperti pengurangan jerawat yang mengada tu :P dan kulit juga kelihatan lebih cerah. Yang best sangat dalam jangka masa panjang kulit korang akan lebih sihat.

Sunday, March 13, 2016

DO I REALLY NEED MAKEUP REMOVER?



beauty blogger malaysia

Hello peep! When you get home  after a long office hours you might not feel like taking your makeup off but directly landing on the bed!! And when you are tired you sleep till the next morning???  Huhu Such a bad girl!!! Don’t do that ok!!! Sleeping with makeup on can lead to acne breakouts, make your  skin look dull and the worse part accelerate the aging process!!! -_-. Removing your makeup at the end of the day can help to keep your  skin looking youthful and flawless.  Are you using cleanser to remove your makeup? Ahaaa the right step is using makeup remover first before cleanser ! Many people prefer to skip this important step.

Tuesday, March 8, 2016

SUSAH BETUL DAPAT PANGGILAN INTERVIEW DARI LAMAN JOBSTREET.COM


Assalamualaikum semua.  Jalan cerita setiap insan  mahupun rezeki  setiap manusia di bumi tak sama.  Ada yang cepat ada yang lambat. Mungkin pernah terlintas di hati kita hidup kita macam ni kenapa tak macam tu. Ada di antara kita senang dapat kerja, sekali interview terus dapat ada yang susah berpuluh interview pun belum dapat lagi kerja. Hampir 100+ Job Ika apply di Jobstreet  dan semua laman mencari kerja. Semua status “RECEIVED” by employer jeeee.  Resume viewed 2 time(s) by employer  hampeh ada dalam 7 employer  ja.. 

Friday, March 4, 2016

KOSE SEKKISEI GLOWING FROM WITHIN



When both friends  coincidentally see each other or hangout, the first thing we jumped, was complemented each other. “You look so good! Your dress is awesome!  Your skin is glowing! The positive word make them happy and maybe they can reveal their beauty secret, or their favourite brand to you!  Sometime a sweet little self-esteem boost to hahaha. It's normal peep when you hangout with your besties!

Tuesday, March 1, 2016

iBeau.com LEADING INTERNATIONAL ONLIINE SHOP


Hello everyone! Ika here again! First of all sorry for being MIA. Actually I’m quite buzy searching for new jobs and attend lot of interview  and lucky me I manage to get one fuhhhh...... I officially start working last week! Hahha . Btw do you love skincare sample? Me? For sure! I love to use  high end skincare product  however, I don’t think I’m going to buy  their full sized product for the first time when visit their beauty counter. Why? Even it is high end brand but it doesn’t guarantee that product suit my skin.... Each of the product usually cost around Rm100+ depend on the brand it self. Fuhhhh. I prefer to try out their sample first but it not easy to grab any free sample from their beauty advisor . Almost the time the beauty advisor may look down their noses at you when you ask for a free sample without purchase anything from them... For me , product samples are given to the consumer free of charge, giving them the opportunity to try the product before making a purchase  right? I don’t get the point of giving samples of a product if it is only given when you purchase the full sized item. -_-..  If the product is suitable then I don’t mind to buy the full sized product at the counter but also some saves me from splurging on full size.Sample is not for sale but we don’t have other choice accept to buy from online store to try it out.