[TRAVEL] BOOKING HOTEL MENGGUNAKAN DEBIT KAD DI EXPEDIA

9:52 PM

Hye semua. Dua minggu lepas Ika Nak booking hotel menggunakan Agoda. Tetapi Agoda tidak lagi membenarkan penggunaan Debit kad untuk booking Hotel.So Sad la. Semua laman web yang menawarkan perkhidmatan yang sama dengan Agoda tidak dapat memberikan tawaran yang menarik dan lebih murah berbanding Agoda. Sedih taw. Agoda adalah the best laman web bagi pandangan Ika.

Jadi pilihan Kedua Ika adalah laman web www.expedia.com.my berbanding www.booking.com. Walaupun Booking.com menawarkan perkhidmatan pembayaran di kaunter Hotel tetapi harga yang tertera tidak termasuk TAX 16.60%. Bila di kira-kira semula. Harga hotel agak mahal berbanding Expedia. Buat masa ini Expedia menyediakan perkhidmatan pembayaran menggunakan Debit Kad! Yeaaa! So korang jangan sedih-sedih tentang Agoda ye! 

Ini tutorialnye ye. Gambar Kad Debit Maybank Ika ambil dari Post Tutorial Agoda yang lalu. Harap memahami la ye heee. Selamat bercuti. 




p/s: 2017: Update,ramai yang cakap,Agoda masih boleh guna Debit Card, Ika tak cuba lagi pada tahun ini. Mungkin hari tu ada masalah. Who know kan, tahun ini Ika akan pergi bercuti lagi. Dan Ika akan cuba guna Agoda terlebih dahulu . Jika boleh,Ika akan inform korang ye!  muahhh

You Might Also Like

8 comments

  1. bagus la. tak semua orang ada kad kredit.

    ReplyDelete
  2. dh x boleh jugak la ika..semua tak terima debit tak..x tau nape

    ReplyDelete
  3. Sedih jugak Agoda dh x boleh gunakan debit. Tapi sy tetap akan gunakan Agoda sebab ada bnyk points.

    ReplyDelete
  4. Eh . Baru je book bilik guna visa ? Boleh je. How come ? Ad silap di mana2 ke. Huhuhu

    ReplyDelete
  5. Saya guna boleh je. Kad debit maybank. Saya buat bookin pd 4 jan 2017.

    ReplyDelete
  6. Sy baru nk buat booking d agoda guna debit..xtau lepas ke x..skrng maybank guna visa ke mastercard?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YOU kena check kad you. Visa/master kad ada di atas kad you. Each Card berbeza

      Delete
  7. I think that all shopping online can use debit card with visapay with logo visa. If you don't have debit card, you can use MoLpay in the shopping online, then you can pay to 7-eleven shop to confirm payment.

    ReplyDelete