REVIEW & TUTORIAL CHRISZEN ROLLER MOIST CREAM AMPOULE

5:32 PM


Assalamualaikum semua! Selamat Petang. Panaskan cuaca hari ni?  Ermm dah lama tak hujan. Nak keluar rumah pun malas je rasa … Dahla panas nanti terbakar pula kulit muka jika selalu keluar masa panas terik kan? Sebab tu pentingnya foundation ataupun sunblock yang mempunyai SPF yang tinggi Jika kita terdedah dengan Cahaya UV tanpa ada apa-apa perlindungan  Cahaya-cahaya UV boleh menembusi kulit dan menyebabkan perubahan struktur sel kulit korang  dengan mengubah kedudukan fiber-fiber elastin kulit. Antara kesan akhir pendedahan ini ialah kanser kulit dan proses penuaan yang cepat daripada sepatutnya. Ergg takutnya! Ika selalu lupa nak menggunakan sunblock. Sebab itu Ika akan mencari foundation yang siap-siap ada SPF.  Kalau lupa guna Sunblock pun tak pa :P


Alang-alang dah sebut tentang foundation kadang-kadang bila nak cepat pergi kerja tapi bangun lambat waaa rasa nak menangis ja … yela takut kena marah dengan bos jika datang lambat tapi lambat macam mana pun jangan harap la nak skip makeup hehehe :P .Apply foundation la part yang paling lambat sekali. Nak sekatakan kat kulit nak pastikan foundation tu sempurna mau 3-4 minit huhu. Fuhhh  Nasib baik Chriszen telah mengeluarkan satu foundation di mana  mampu menukarkan generasi bedak asas tradisional! Waa betul ke? Chriszen Roller Moist Cream Ampoule Plus HD Foundation Dengan SPF 50! Sangat mudah digunakan dan cepat pula tu.  Tekan dan oles, Jimat masa Ika dan mudah.


Ni pertama kali Ika jumpa Foundation yang roller terus kat muka!. First time ni! Jari Ika pun kekal bersih dan tak kotor.. Yela dulu bila apply foundation at muka selalu Ika guna jari. Lepas tu terlupa jari tu kotor pastu bila pegang meja ka baju ka alamak ada kesan foundation la ! T_T . Dengan Span berputar dan kecil sesuai sangat digunakan untuk meratakan foundation di hidung dan mata taw. Nak tengok tutorial cara penggunaan? Klik link youtube di bawah nanti..  Foundation ni mengandungi L-  glutathione yang membantu mencerahkan kulit kita dan juga mempunyai kolagen menghaluskan kulit dengan sempurna!


Chriszen Roller Moist Cream Ampoule Plus HD Foundation mempunyai dua shade. 1. Natural Beige dan 2. Honey Beige. Untuk kulit macam Ika,  Ika cadangkan korang guna shade Honey Beige sebab natural beige sesuai untuk korang yang mempunyai kulit cerah.






Cara penggunaan, sekali tekan bermaksud, sekali pump. Jangan korang tekan berkali-kali melimpah ruah plak foundation tu. Kalau foundation tak keluar untuk pertama kali. Korang tekan kuat sikit sampai  dan lama. Nak tampak flawless? Guna selepas apply pelembab muka taw.  Flawless gitu... Ala-ala retis korang!  


Nampak best kan? Jom la beli. Harga Chriszen Roller Moist Cream Ampoule Plus HD Foundation RM69.00 je.  Nak beli? Meh klik link dibawah ataupun cari stokis yang berdekatan dengan korang. Untuk maklumat lanjut tentang pelbagai barangan dari Chriszen, sila lawati link di bawah ni:

YouTube : Chriszen Official


Youtube tutorial dan review Chriszen Roller Moist Cream Ampoule Plus HD Foundation . Jemput la lihat.  



You Might Also Like

38 comments

  1. This looks like a very interesting product... I never knew it existed s thanks for bringing it to my attention... will want to check it out

    ReplyDelete
  2. This looks so convenient. I love the fact that I don't need to use my fingers.

    ReplyDelete
  3. Looks easy to use and great to carry around if needed for touch ups. How is the lasting power like?

    ReplyDelete
  4. so convenient !!! and look so hygiene!!!

    ReplyDelete
  5. wa...it really interesting. look convenience. have to get a try soon.

    ReplyDelete
  6. I have one similar of those but different brand. Its very convenient when travel.

    ReplyDelete
  7. Only 69? its a crazy invention! just roll to get my foundation done!

    ReplyDelete
    Replies
    1. it so reasonable and not expensive at all

      Delete
  8. This looks so convenient!
    It's great that it can be used as sunblock as well.

    ReplyDelete
  9. Oh nice. Interesting product. Great to be able to roll it on our face directly although I would worry about the hygiene of the roller.

    ReplyDelete
    Replies
    1. you can watch the roller. the roller can be take off

      Delete
  10. Roller Moist Ampoule? Interesting!! Convenient to take as a travel pack too!

    ReplyDelete
  11. First time I heard roller foundation. Seem you love this product so much.

    ReplyDelete
  12. Never saw this brand before, but the roller look interesting, will find out more soon.

    ReplyDelete
  13. this is great, I never heard about product with roller stuff, so practical

    ReplyDelete
  14. So convenient! been hearing a lot about this product and it sounds as great as it looks.

    ReplyDelete
  15. first time seeing ampoule in roller form. thats really convenient and easy to use!

    ReplyDelete
  16. good to know ampoule in another form. going to try out this product!

    ReplyDelete
  17. waaa looks really convenient to use! Just roll and the cream will come out =D

    ReplyDelete
  18. I like the packaging, so easy to apply with the roller, would like to try it out too :)

    ReplyDelete
  19. This is so easy and handy to use. I heard of it but have not try it yet.

    ReplyDelete
  20. Thanks for sharing and i am going to try this one.

    ReplyDelete
  21. that's interesting, using roller never seen like this type before

    ReplyDelete
  22. nice video.. i can see the effort being put in! good job! :)

    ReplyDelete
  23. Definitely very convenient dear and this is my first time seeing an ampoule in that form. Good to know that it is also very easy to use too :)

    ReplyDelete
  24. Looks interesting! Macam cat to your face butttt very convenient! Thanks for your review. :)

    ReplyDelete
  25. Wow great effort on the video, Noor!

    ReplyDelete
  26. canggih betul menda alah ni ek... ni yang buat k lily suke nie

    ReplyDelete

  27. Artikel yang bagus gan, produk yang sangat bagus yach untuk rekomendasi...
    Harga Sunblock | pure skin oriflame | Lipstik Matte
    Terima Kasih atas artikelnya.....

    ReplyDelete