Thursday, June 18, 2015

[TRAVEL] BOOKING HOTEL MENGGUNAKAN DEBIT KAD DI AGODA

update: 23/3/2017 Agoda menerima debit transaksi debit card.

 update: 16/11/2016  Laman web terbaru yang menerima Debit Card adalah EXPEDIA. SILA BACA POST TERBARU IKA DI SINI


Assalamualaikum .  Di harap semua baik-baik belaka. Dan SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA.  Pada korang yang ingin melancong pada hujung tahun ini ataupun yang sudah beli tiket dari tahun lepas untuk melancong pada masa terdekat ni.  Korang dah book bilik penginapan ke belum???  Eh korang jangan beli tiket flight je time murah tapi bilik hotel korang tak book??  Tak pasal-pasal korang kena tido tepi kaki lima baru korang tahu hehee. Kalau dalam Malaysia tu boleh lagi la tapi kalau luar Negara sendiri mau ingat hehe. Jangan sesekali lupa book bilik hotel. Terutama korang yang nak pergi luar Negara.

Cara nak book bilik hotel. Korang boleh try https://www.agoda.com/ , http://www.booking.com/http://www.tripadvisor.com.my/  dan banyak lagi website korang boleh try,  harga hotel” A “di setiap website tu berbeza, jadi korang kena survey dulu before korang beli.  Dah survey,time nak beli pula ada masalah? Semua website di atas perlukan korang bayar menggunakan Kredit kad. Macam mana nak bayar kalau korang tak de kredit Kad betul tak? Jadi hari ini Ika nak tunjuk TUTORIAL BOOKING HOTEL MENGGUNAKAN DEBIT KAD DI AGODA

Sunday, June 7, 2015

[PREVIEW] CANMAKE





Hello,Miss Ika is here. Have you have ever wanted to be cute and adorable all the time? I guess Kawaii makeup may be the perfect style for you. This is the sneak peek for next coming blog post , featuring Canmake beauty brand. Which is the popular Japanese cosmetics brand that offer a affordable price for us and will help you to get  kawaii makeup perfectly. So I will review four product for this month which are :

Flaring Curl Mascara
Color Mixing Concealer col.01
Dual Eyebrow Stick col.01
Just For Me Essence col.04

Do wait for my next blogpost. Happy weekend ladies .

Friday, June 5, 2015

[REVIEW] MARY KAY TIMEWISE BODY™ SMOOTH-ACTION™ CELLULITE GEL CREAM


Hello ladies.  Morning…… A perfect lotion in the morning as a kick start of your lovely day. It a bonus if the lotion have special effect to remove your cellulite right? Oh my I love this scent.. It smells nice and works wonders. Tangerine scent linger around me….. I admit Even though I love sweet smell but I prefer fresh scent in the morning. Let me introduce you to the Mary Kay TimeWise Body™ Smooth-Action™ Cellulite Gel Cream  Not a normal lotion but it help to reduce your cellulite. I have to use this longer to really see what the long term effects are, oh my so far so good. Product that’s suitable for your entire body!