Monday, August 19, 2013

LIST OF BEAUTY BOX MALAYSIA effective on 19/8/2013

Hye ollss . Tq for coming and read my blog. Seperti yang Ika cakap semalam ika akan  sambung membebel  tetang BEAUTY BOX di Malaysia ! Sesiapa yang baru baca entry ni sila klik dulu  faham kan konsep BEAUTY BOX betul2 ye x mo nak ulang2 siaran taw..

So u olls dah faham kan konsep BEAUTY BOX tu macam mana?   Kalau u olls x baca entry sebelum ni u olls akan blurrrr tahap PLUTO. Actually Tahun lepas bermulanya konsep BEAUTY BOX kat Malaysia so masih tak sampai setahun lagi . Walaupun tak sampai setahun lagi hampir kesemua syarikat yang tawarkan BEAUTY BOX  berlakunya  REVOLUSI seperti perubahan harga dan beberapa perubahan konsep. If nak tahu apa yang terjadi boleh goggle or cari entry from other blogger. Jadi apa yang ika nak cerita  skarang ni effective pada tarikh 19/8/2013. Setahu Ika ada 7 syarikat yang tawarkan BEAUTY BOX.  Kita start dengan BEAUTY BOX yang paling murah for sure u olls akan teruja murah taw murah budak sekolah pun boleh beli u olls

Modbox berhenti keluaran pada bulan APRIL dan relaunched balik pada 2 August untuk service yang lebih better. Yang pasti lebih murah dan BEAUTY BOX yang paling murah kat Malaysia. I olls ulang lagi sekali MURAH k MURAH!! . Konsep yang terbaru dari Modbox u olls boleh pillih sample yang mana u olls nak!!! U Olls boleh pilih 3 benda sahaja untuk keluaran August 2013. Untuk bulan hadapan x sure lagi macam mana.  Ika ada beli Modbox yang  August box tapi ika akan review nanti. Sebabkan harga murah kotak pun tidak secantik keluaran yang sebelum ni. Ok la tu kan sesuai la dengan apa yang u olls bayar.  

PRICE: RM9 exclude pos

CONCEPT: Modbox gives you the power to choose the samples that you want in your Beauty Box. Because a lady knows herself best!

IKA’S THOUGH: Murah kut u olls, rugi taw u olls x subscribe beauty box dari Modbox ni . If tambah postage baru RM15 sahaja . RM15 JEEEE  and u olls boleh  try branded cosmetic  yang sebelum ni u olls tengok dari luar kedai tapi x berani nak beli or x pernah jumpe pun kedai ni di negeri  olls, so grabs this opportunity. 



CosmoBox by BoxCulture at the beginning their box is impressive for me. Currently they re disappointing. They olls pernah masukkan jenama “WATSON” sebagai surprise untuk BEAUTYBOX they olls  dan memang surprise la juga si penerima sebab unexpected brand dan ramai kecewa untuk bulan tu, tapi x pe semua orang pernah buat salah kan and July edition CosmoBox  buat corak baru untuk box they olls  dan memang cantik untuk buat koleksi. Untuk product pula banyak yang travel saiz. Unfortunately they olls x de buat langganan untuk 1 bulan.

PRICE: RM99 include pos 3 month

CONCEPT: The whole idea is for us to treat you busy ladies to an exciting and surprising selection of beauty and lifestyle products from both well-known and emerging brands in each and every monthly box for you to try before you buy.
IKA’S THOUGH: Bila ika baca page they olls . Ada a few customer rasa disappointed sikit dengan performance CosmoBox ni . yang pasti they olls tengah upgrade service they olls, ok la tu CosmoBox jadi tempat kedua termurah selepas Modbox.  So u olls x boleh la expect lebih2. Yang pasti Box terbaru ni cantik sangat.  




Mivva sama concept dengan Wonder Box , blind date, point system. Tapi yang best kotak luar Mivva unik dia orang kerap kali tukar corak kat kotak tu so if u olls sure akan buat koleksi kotak pas ni pula ye.. Sangat cantik sure  x tipu. They promise to give u olls 5-6 deluxe sample size. Ok la tu saiz besar / full sized product u olls. If u olls langgan untuk sebulan akan dikenakan shipping kos. If langgan 3 bulan ke atas free shipping.

PRICE: RM38 not include pos, for 3 month RM114 free shipping

IKA’S THOUGH: ika x sempat langgan lagi sebab dah langgan yang lain, tapi ika akan langgang juga nanti hee sebab kotaknye comel. Besar juga la saiz product yang they olls  tawarkan tapi Nampak macam sikit je sebab they olls bagi 5-6 product 




Beg of love. Yang ni lari sedikit dari concept BEAUTY BOX Sebab dia orang guna kan konsep BEAUTY BEG. Maksudnye  olls akan dapat beauty product dalam sebuah beg. Fresh idea  olls!!! . Beg of love ni u olss boleh langgan untuk sebulan atau 3 bulan atau untuk 12 bulan terus. Yang best tu if u olls langgan 3 bulan u olls akan dapat mistery gift, if u olls langgan setahun u olls akan dapat 1 box free pada box yang ke 13.  Every month u olls akan dapat pelbagai corak beg, so u olls x kan boring if u olls langgan 3 bulanBeg of love still focus on blind date di mana u olls x akan tahu product apa yang u olls akan dapat sehingga  olls buka depan mata u olls nanti. SURPRISE!!!! Tapi hanya untuk semenanjung sahaja, sabah n sarawak dia orang x hantar sorry uolls

PRICE: RM 39.90 include pos

CONCEPT : Fresh concept come out with first Beauty Beg.

IKA’S THOUGH:  ika ada langgan Beg of love tapi x sampai lagi sebab ika langan keluaran September until November. Langgan 3 bulan sekali hohoho sebab tertarik dengan konsep dia.  Dengan beg yang u olls dapat boleh letak barang kosmetik u olls. Cute gitew 





Wonderbox ni still dengan konsep BEAUTY BOX. Kotak yang exclusive , blind date juga. Tapi yang best Wonderbox guna point system. If u collect sampai 800 point, u olls boleh dapat free Wonderbox .  Apa yang best sangat tu WonderBox?? WonderBox  Malaysia will offer 200 WonderPoints for any product damaged upon arrival and WonderBox Malaysia will offer 200 WonderPoints for any missing product upon arrival. So u olls x payah risau if anything happen kepada ur BEAUTY BOX.

PRICE: RM45 include pos

CONCEPT: With your subscription to WonderBox, you will receive an exclusively curated WonderBox filled with up to 5 samples of premium cosmetics and beauty products every month.

IKA’S THOUGH: lagi mahal Beauty box tu lagi cerah peluang u olls nak dapatkan full sized product :D Tapi untuk Wonder Box brand product yang dia bagi sejak kebelakangan ni ika x pernah dengar n blurrr sikit 





The Lilac Box, they market themselves to be offering premium brands only and gets you excited about going on a blind date with luxury brand. The Lilac Box paling mahal sekali tapi dijamin u olls akan puas hati sebab they olls pentingkan quality.  Lilac box ni special sebab they olls x keluarkan BEAUTY BOX every month, keluaran x menentu. So u olls kena selalu update dengan their page. Tapi The Lilac box paling laku n paling hot and high demand u olls !!! They sold 200 of latest box in the first 20 minutes. X ke hot tu u olls macam pisang goreng. Yang pasti concept blind date still kekal and point system.

PRICE: RM50 include pos

IKA’S THOUGH: Dari review from other blogger  u olls sure x akan kecewa dengan Lilac Box ni. Hohoho skrang they olls dah keluarkan  sampai  box yang ke 4. So Box ika dijangka sampai hari isnin  ni . Excited iiii  olls taw  . Products yang bakal ika dapat rasanya dalam 8-12 jenis  banyak la juga n berbaloi rasanye  walaupun x semua full sized huhuhu






Vanity Trove sama macam Lilac box. Provide the luxury brand but you can Customize your trove, choose any recommended samples from 32 products. Yang best ni u olls ada banyak choice untuk dipilih. Vanity trove ni ada di Singapore juga Cuma pengurusan berlainan. They olls also use point system if u olls review their product.

PRICE: RM50 include pos

IKA’S THOUGH: Ika tengok they all nye products yang ditawarkan  sampai rambang mata u olls nak pilih sendiri yela ada 32 products kan? Brand yang di tawarkan pun memang branded la u olls , Tapi  kalau nak banding kan dengan The Lilac box tu Vanity Trove ni provide 6 product je . sikit la plak . Vanity Trove memang tawarkan luxury brand but kebanyakkannye sample saiz.  If perfume only 1ml . If shampoo baru dia orang akan tawarkan full sized product. Krim pun ade juga tapi saiz miniature je



p/s: So u olls faham x skrang makna BEAUTY BOX? If I give u new information n new knowledge please comment . Atau u olls dah langgan BEAUTY BOX? If dah berpengalaman sila komen juga dan letak  link entry anda di sini so ika boleh baca from ur perception. U olls yang tengah blogwalking jangan lupa tinggal link blog ini if nak ika terjah ur blog sebab blog ika x de shoutbox :D