Tuesday, April 30, 2013

LIP TINT FOR FREE : 1 PAGE GIVEAWAY




ANDA PEMINAT RUNNING MAN? nak menang Lip tint free?
join giveaway di page Manja. Tapi pastikan tengok video di atas sampai habis ye untuk mengetahui apa yang perlu dibuat.

p/s: komen "I LOVE LIP TINT n RUNNING MAN  EP......"
yang dot dot tu sila nyatakan episode berapa klip video diatas


Monday, April 29, 2013

Sejarah air kosong dan Aku!!

Tersebut la kisahhhhh seorang puteri dengan air kosongnya....
Sekian terima kasih. hahaha. opps jangan marah, nanti cepat tua taw!

Disebabkan masa lapang yang sangat lapang meh le kita buat entry tentang "AIR KOSONG" tapi x kosong?
macam mana tu?

Macam yang kita tahu air kosong/air mineral/air tapis / air sungai. erggg air sungai x termasuk, adalah sangat elok untuk di minum berbanding air manis. Sangat banyak kebaikannye, antaranya:

1) Mengurangkan  berat badan
-Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita

2) Melancarkan sistem pencernaan
Air juga berfungsi menjaga proses pencernaan. Sekiranya air di dalam tubuh kurang, usus besar akan menyerap kembali cecair dari kotoran. Keadaan ini akan menyebabkan berlakunya sembelit atau sukar buang air besar kerana terlalu kering.
3)Melembutkan kulit secara semulajadiAir amat penting dalam membantu sel-sel badan menjadi segar. Ini tidak terkecuali sel kulit manusia yang semestinya memerlukan lemak dan air yang mencukupi untuk kelihatan lembab dan tidak kering.


tiga2 benda tu rasanya macam betul. Sejak-sejak minum air banyak ni kulit Manja x rasa kering. selalunya akan kering di bahagian siku. kalau difikir-fikiskan semula, Manja start minum air kosong banyak waktu hujung diploma dalam tahun 2011. waktu tulah baru tergerak hati nak minum air masaak banyak2... 
satu lagi kalau kita minum air kosong banyak, bibir susah nak kering :).

p/s: jagan lupa follow twitter MANJA @Candyliptint

Sunday, April 28, 2013

Stock yang available pada 27/4/2013









- as a base so ur lip tint boleh tahan 9 jam di bibir




- new lip tint yang available 







-pearl. new lip tint in malaysia. warna seperti candy, tapi lebih striking and menyerlah








Candy lip tint limited stock :)


p/s: retail ada wholesale ada. :) pm laju2 di page manja or klik je gambAR


Thursday, April 25, 2013

LOCAL DISK D hilang dari MY COMPUTER? OH NOOO

Pernah terjadi local disk D anda hilang tiba2? rasa nak menangis or DAH banjir satu rumah anda?



THESIS anda dalam lock disk D? gambar2 kenangan dalam tu? 
project paper dalam tu? and citer korea dalam tu juga???
benda tu tejadi 2 hari lepas pada Manja. alhamdulillah selepas  habis menagis tergerak plak hati nak cari jalan penyelesaian dalam internet. so Manja jumpe tutorial ni. MEMANG MEMBANTU untuk anda yang x pakar dalam bidang komputer mcm Manja ...


1 step :  
Right klik pada My Computer, dan klik manage




2 step :  
Klik pada Storage > Disk Management 
Tengok bulatan merah dalam gambar,
Right Klik sahaja kotak PERTAMA dari kanan anda. (ini kerana, 
disebabkan anda kehilangan DISK D, so dia akan tulis benda lain. x seperti tulisan dalam bulatan merah.) lepas tu  klik pada Change Drive Letter and Path.



3 step:
Klik pada Change > Pilih huruf (letter) yang anda suka.. Klik OK.
Insyallah, Local Disk yang hilang pada My Computer akan muncul kembali..



selamat mencuba


Tuesday, April 23, 2013

LIP TINT COMEL in the house

LIP TINT COMEL in the house!!!. cepat order laju2.
dapatkan lip tint dengan penutup botol yang comel- comel!!!.

ISI PADU: 7.2 ML
agi besar dari normal lip tint. harga berpatutan, 
untuk retail ada, dan juga untuk borong!!

retail price: RM15 - RM20.

dapatkan sementara baru masuk pasaran di malaysia!!


WANGI dan TAHAN LAMA




  



KLIK SINI UNTUK SHOPPING.

update: khas untuk BLOGGER, FOLLOW MY blog and "LIKE" MY PAGE 
dan dapatkan 1 botol lip tint Comel  diatas dengan hanya RM10.!!!!. limited time only!!

Tuesday, April 9, 2013

PRE ORDER IS OPEN!!!!!!!: CANDY LIPT TINT, OBUSE,ODBO, PRINCESS LIP TINT, VITAMIN RAMBUT, MIYAMI COMPACT POWDER

PRE ORDER IS OPEN FOR THIS PRODUCTS.



1) CANDY LIP TINT




2) OBUSE LIP TINT NATURAL SHEER COLOUR




3) ODBO LIP TINT *




4) PRINCESS ODBO LIP TINT * NEW IN MALAYSIA





5) VITAMIN RAMBUT



6) MIYAMI COMPACT  POWDER TWO WAYS CAKE




ORDER : from 10/4- until 17/4/2013
PAYMENT: from 16/4 until 18/4/2013
DELIVERY: 22/4/2013

p/s: untuk mendapatkan sebut harga sila pm saya di page saya 

. pasti murah!!!!! 

 

Monday, April 8, 2013

PEMENANG UNTUK GIVEAWAY MANJA

JAWAPAN UNTUK GIVEAWAY MANJA ADALAH

soalan 1: 5 jenis lip tint

soalan 2:
  1. Obuse Lip Tint Candy
  2. Obuse Lip Tint
  3. Obuse Rose Lip Tint
  4. Odbo Lip Tint
  5. PA Dolly Tint Candy
soalan 3:  2 jenis botol lip tint

DISEBABKAN 2 orang peserta telah menjawab dengan betul, so manja bagi chance dengan memberi 2 peserta ni hadiah.


TEMPAT PERTAMA DIMENANGI OLEH:


HADIAH ANDA:

* 1 botol lip tint
* sepasang pin bunga
* sebentuk cincin kawai
* Baucer RM5 untuk pembelian yang akan datang dengan pembelian melebihi RM20
* 1 tube Charcoal mask daiso.80GM

* POSTAGE NOT INCLUDE

total hadiah: RM 35

TEMPAT KEDUA  DIMENANGI OLEH:


HADIAH ANDA:

* 1 botol lip tint
* sepasang pin bunga
* sebentuk cincin kawai
* Baucer RM5 untuk pembelian yang akan datang dengan pembelian melebihi RM20
* 10 biji vitamin rambut

* POSTAGE NOT INCLUDE

total hadiah: RM 30


disebabkan sikit sahaja peserta yang join so manja akan bagi kesemua yang join x termasuk pemenang di atas

free
1 pin bunga, free 1 bentuk cincin kawai. DISCOUNT RM5 untuk setiap pembelian melebihi RM20 di online shop manja. 
offer ini valid sehingga penghabisan stock pin bunga and cincin kawai

valid until 31/5/2013. sila pm manja di facebook 
or 
my page untuk tuntut hadiah you olls :). 

Thursday, April 4, 2013

PINNED POST : MARCH GIVEAWAY BY MANJA





Start giveaway 12.OO pm 03/03/2013 until 12.00 pm 04/04/2013.


Sila tinggalkan link penyertaan anda di komen INI SAHAJA

1) COPY BANNER di atas dan LINK kan terus ke blog MANJA.

"UNTUK COPY SILA HIGHLIGHT BANNER PASTU TEKAN KEYPAD CTRL dan huruf C"


2)COPY gambar di bawah juga dan sila jawab soalan :)

"UNTUK COPY SILA HIGHLIGHT BANNER PASTU TEKAN KEYPAD CTRL dan huruf C"





3) SILA LIKE 





4)FOLLOW blog SPONSOR 



5)JOIN GROUP SHOPPING 



WAJIB BACA RULE GIVEAWAY  ()

NAK TAHU HADIAH? (  )

SENARAI PESERTA GIVEWAY ( )



p/s: join sebelum terlambat 12 BOTOL lip tint mencari pemenang nya