Monday, March 25, 2013

TRAVEL ALONE

 Assalamualaikum peeps. lama Manja x coretkan something kat blog ni. Rindu? yup rindu rasanya untuk mencoretkan kisah hidup di sini. Beberapa hari kebelakangan ni, I'm thinking of going traveling alone
ALONE? are u sure? WHERE?

ANSWER: yup travel alone. i'm sure but i'm nervous about doing so. I've never done it before. skrang ni Manja dah final years degree so Manja tengah kumpul duit untuk travel. maybe next year’s dah boleh travel Di sebabkan budget cukup2 je untuk "seorang diri" so Manja x nak travel dalam negara. Traveling abroad to a nearby country is my choice. the benefit of coz CURRENCY. CURRENCY @ NILAI MATA WANG. Bila kita bermain dengan mata wang, kita akan dapat kebaikan dan juga keburukan. sebagai contoh, RM1 jika kita tukar dengan mata wang THAILAND kita akan dapat 10 BATH Thailand. kita akan dapat banyak kan? so Manja tengah pilih negara2 bila kita pergi melacong kita akan kaya muahaaaahaaa. Bila kita kaya di sana kita boleh shopping. selain shopping ada agenda lain sebenarnya manja nak buat  but jangan fikir negative naa.


TEMPAT: Tempat yang berada di senarai di atas for sure THAILAND. x payah nak negative sangat pikir tembak sana tembak sini bunuh sana bunuh sini pi la tempat daerah yang aman.
Manja nak gi FLOATING MARKET. Teringin la nak tengok dia orang berniaga dalam sampan huhu. Pastu ade tempat simpan PATUNG LILIN CELEBRITY x ingat la nama tempat tu. Hari tu check baru 400 BATH if tempah on9. Kalu beli di kaunter tiket kena 800 BATH . For sure nak gi bazaar borong. Tapi x sure kat mana lagi hehe. Kene survey le. Buat masa ni. Yang ni sahaja tempat2 yang Manja nak pergi. Walaupun nak pergi tahun hadapan perangan mestilah awal.


TRAVEL: x sure sama ada nak pergi sendiri atau join agency pelancongan. Tengah fikir, kalau join agency pelancongan kena bayar dalam seratus lebih 3 hari 2 malam. Macam x puas ja.


KENDERAAN: sama ada kapal terbang or keretapi . Still confuse lagi ni yang mana satu nak guna ni.


PROBLEM: FOR SURE PARENTS x kan bagi punya la. Kalau nak ajak kawan pun belum tentu dia orang nak ikut dan pelbagai problem yang akan menjadi halangan. So ada sape2 antara blogger nak join my trip to Thailand? Pm me. I’m serious!! pastikan anda bukan “penjual manusia di sana




p/s: Any advice? Sapa-sapa ada pakej yang termurah dan nak duk lama dalam seminggu ke atau ada sesiapa nak join? Mcm biasa pm di FB. Moh le kita melancong sementara belum ada commitment apa-apa

Thursday, March 14, 2013

LIP TINT MURAH

SALAM SEMUA ADA X perminat LIP TINT DI SINI? ANGKAT TANGAN HEHE

APA ITU LIP TINT
- SEJENIS PEWARNA BIBIR YANG TAHAN LAMA. more than 5 hours. texture yang ringan.

- boleh membuatkan bibir kemerah--merahan secara natural seperti artis korea

- ada yang tidak tahu bahawa lip tint ini boleh letak di pipi untuk blusher dan jangan terkejut kerana warna tu tahan lama . so anda boleh tersenyum sepanjang masa kerana x perlu touch up banyak kali

MANJA ada jual LIP TINT seperti di bawah:

1) WARNA METALLIC SEPERTI LIP GLOSS, TAPI TAHAN LAMA


CANDY LIP TINT 12 WARNA UNTUK ANDA PILIH 




BOTOL PENUTUP BERBENTUK ROSE  LIMITED EDITION 


MEMPUNYAI 12 warna sama seperti CANDY LIP TINT CUMA bentuk ja limited sebab berbentuk bunga yang sangat cantik. baru ja masuk pasaran MALAYSIA!!





2) warna Mattel maksudnya x mattelic. Jenis ni ada 4 warna
 (ORANGE, PINK, MERAH, ORANGE-PINK) jenis ni sesuai untuk buat blusher 






CANTIK KAN? nak ordeR? nak beli borong ataw retail? place ur order here 

harga sangat murah untuk pembaca blog manja

cepat buat order, untuk borong pun ada taw di jamin murah sangat!!!!





Sunday, March 3, 2013

SYARAT2 GIVEAWAY MANJA : SANGAT SIMPLE TAW



SYARAT2 

1) SILA copy banner, copy gambar dalam entry GIVEAWAY MANJA. Jangan lupa link kan gambar2 tersebut ke blog manja 

2)JAWAB soalan yang diberikan

3) LIKE PAGE , JOIN GROUP, AND FOLLOW MY BLOG 

4) SETELAH semua syarat cukup bersedia untuk menang!!

5) 5 peserta pertama yang cukup syarat2 di atas akan mendapat DUA NAMA KERTAS UNDI!!

6) PESERTA yang cukup syarat sahaja akan diupdate di dalam SENARAI PESERTA  walaupun jawapan mereka salah asalkan semua yang diminta anda buat ini akan


p/s: kami akan cabut undi secara rawak peserta2 yang cukup syarat, so 5 peserta pertama akan mempunyai dua nama :) . jangan risau peserta lain pun boleh menang juga sebab semua rezeki masing2 :)

 
 HADIAH
* Hadiah sahaja adalah percuma
* kos penghantaran akan di tanggung oleh pemenang.

SENARAI PESERTA GIVEAWAY MANJA BULAN MARCH INI








akan di upload dari semasa ke semasa kesemua ini adalah PENYERTAAN LENGKAP. PESERTA YANG BARU BOLEH LIHAT CONTOH2 PENYERTAAN YANG LENGKAP DI ATAS.


HADIAH GIVEAWAY MANJA

12 Pemenang yang menjawab soalan dengan betul dan bertuah apabila nama anda telah dicabut undi akan menerima :
 
 
* 1 BOTOL LIP TINT SECARA PERCUMA YANG BERNILAI RM 12 SETIAP SATU

 ( BOLEH PILIH)
 
 
* Akan mnerima sebentuk cincin kawai dari pihak kami ( gambar akan diupdate kemudian)
 
* pemenang juga kan menerima satu pin sakura ( gambar akan diupdate kemudian)



p/s: 12 pemenang setiap sorang akan menerima 3 benda
( 1 botol lip tint, 1 bentuk cincin kawai, 1 pin sakura) 

 
 
UNTUK 10 PEMENANG YANG BERTUAH ( PENYERTAAN YANG LENGKAP WALAUPUN JAWAPAN YANG SALAH ):.
 
*setiap seorang akan menerima baucer RM 5 BOLEH DITEBUS di CANDY BLOSSOM
(penggunaan baucer hanya boleh digunakan apabila belian Melebihi RM20)
 

APA LAGI JOM JOIN SAPA YANG NAK LIP TINT dan baucer FREE