Sunday, February 17, 2013

IKHLAS


ASSALAMUALAIKUM. 
Pagi tadi ke Perlis sebab? jumpa lecturer for second meeting untuk thesis. bila dah ada jadual perjumpaan so jadi wajib la pergi kan? 
Apa yang aku bawa?
 just journal yang di ambil dari internet sedangkan lecturer dah list dah journal yang bagus . 
Tapi kena cari kat library. if  cari kat internet memang x kan jumpa la sbb jurnal tu berbayar. 

nampak x ???nampak x ??? apa sebenarnya problem aku??
jawapan nya malas!!!.
 So pagi tadi lecturer dah bagi nasihat apa pun yang kita patut buat
 NIAT MESTI IKHLAS DAN KERANA ALLAH S.W.T. . 
bila ikhlas benda susah jadi senang, yang senang akan di double kali senang. 
that is life. 
so tenangkan hati dan pemikiran untuk mendalami apa tu keikhlasan .
 Sweet dream semua 

life is simple just follower the flow 

Tuesday, February 12, 2013

10/2/2013: SAKSI KEJADIAN

PADA 10/2/2013 aku telah membuat keputusan yang agak betul pada pendapat aku bila aku menerima tawaran dari kawan baik aku untuk teman dia. teman dia gi shopping?oh sudah tidak semestinya!!! bukan pi perabih duit macam selalu . tapi mencari duit?

mencari duit? serious??? mesti la ingat pe aku x tahu cari duit ke??? pandai beb tapi perabih duit lagi pandai la. tu sifat semula jadi sebenarnya for sure tak dpt dibendung lagi. huhu tapi keadaan memaksa di mana situasi kawan baik aku dalam keadaan yang sangat parah so aku pun join sekaki. 

apa  yang kami buat? kami gi menjual di tepi pantai. yang lawaknya dah la tak bawa lampu. bila malam je gelap gila. malu gak la tetiba ja menjual sambil menumpang lampu abang kedai sebelah. nasib dia baik hati. hoho. tapi return for the end of that day is ZERO. tapi aku dpt la keberanian untuk berinteraksi bersama orang awam. dah lama aku x buat. last pun aku berniaga kuih raya ramadhan tahun lepas. actually bab meniaga  kecil kecilan ni aku pernah buat time form 4. meniaga coklate dlm asrama sekolah hoho. pastu masa diploma aku meniaga tudung, income memang masuk. tapi biasa la suka2.

second day aku rasa macam x da harapan ja. sebab semangat dah down kan.... sedih je bunyi.
actually kita org nak berniaga di pasar malam. tapi tempat tu minggu ni tak boleh guna sebab tahun baru cina. apa kena mengena? sebab tapak pasar malam tu area rumah cina . so ramai la family die orang berkumpul so kereta nak parking  x boleh if minggu ni pasar malam tu wujud. 

kawan baik aku ni tetap x berputus asa. so dia ajak aku pi tempat "hatnyai penang" (mak aku bagi nama tempat tu) sebab? biarlah rahsia buat masa ni. dalam masa 2 jam tu memang tak da sale. after that ada la beberapa barang dijual. bahagia gila rasa hohoho. 

barang apa yang kami jual? nanti la aku cerita gambar ada kat kawan baik aku. sampai sini je kut :P 

sekarang aku tengah buzy siapkan proposal bos tempat praktikal aku minta .
 assalamualaikum 


morale of the story: aku happy sebab aku minat berniaga. :D  

Saturday, February 9, 2013

OFFER!!! SEMPENA TAHUN BARU CINA


Assalamualaikum. ni merupakan VITAMIN RAMBUT untuk borong
untuk kegunaan sendiri atau untuk jualan!!!

FUNGSI
- melembutkan & melembapkan rambut
- menyinarkan rambut
- rambut mudah diurus
- elakkan dari rambut bercabang
- merawat rambut rosak akibat bahan kimia & alat pedandan rambut

kaya dengan vitamin E, Aloevera oil, Pro Vit B5, jojoba Oil.



OFFER PRICE:
OFFER: 100PC = RM46
ORIGINAL: 100 PC= RM64
NAK BELI? JOM KLIK SINI 

Thursday, February 7, 2013

VICTORIA SECRET BUDGET HANTARAN


HANTARAN SET 1

sheer love SMOOTHING BODY SCRUB 200 g
sheer love BODY WASH 250 ML
sheer love SOFTENING BODY BUTTER 185g
sheer love EDT PERFUME 30 ML
sheer love BODY MIST 250 ML
sheer love HAND AND CREAM 200 ML
sheer loveSCRUB 
total 7 item

SHEER LOVE
Fall in Sheer Love, bright and cheerful with
fresh white cotton and luminous pink lily

pm me untuk price free postage dan juga free gift from "bath and body works " + free exclusive beg victoria secret(sampai stock habis). yang penting original dari USA


SET HANTARAN budget 1

sheer love SMOOTHING BODY SCRUB 200 g
sheer love BODY WASH 250 ML
sheer love SOFTENING BODY BUTTER 185g
sheer love EDT PERFUME 30 ML
sheer love BODY MIST 250 ML
sheer love HAND AND CREAM 200 ML
sheer love SCRUB

pilih 4 or 3 item  dari 7 item 
free postage :)






HANTARAN SET 2

love spell SMOOTHING BODY SCRUB 200 g
love spell BODY WASH 250 ML
love spellSOFTENING BODY BUTTER 185g
love spell EDT PERFUME 30 ML
love spell BODY MIST 250 ML
love spell HAND AND CREAM 200 ML
love spell SCRUB 
total 7 item

Lovespell
A lavishly blend of cherry blossom, muguet, red apple and Georgia peach with hint of tamarind and blondewood

second wangian yang top di usa 

pm me untuk price free postage dan juga free gift from "bath and body works " + free exclusive beg victoria secret(sampai stock habis). yang penting original dari USA




SET HANTARAN budget 2

love spell SMOOTHING BODY SCRUB 200 g
love spell BODY WASH 250 ML
love spellSOFTENING BODY BUTTER 185g
love spell EDT PERFUME 30 ML
love spell BODY MIST 250 ML
love spell HAND AND CREAM 200 ML
love spell SCRUB 

boleh pilih 4 or 3 dari 7 item di atas 
free postage


HANTARAN SET 3

pure seduction SMOOTHING BODY SCRUB 200 g
pure seduction BODY WASH 250 ML
pure seduction SOFTENING BODY BUTTER 185g
pure seduction EDT PERFUME 30 ML
pure seduction BODY MIST 250 ML
pure seduction HAND AND CREAM 200 ML
pure seduction SCRUB 
total 7 item

Pure Seduction
An enticing blend of casaba melon, plum and freesia.
wangian yang lembut , kategori wangian buah buahan, wangian yang paling top di USA. sangat digemari ramai 

pm me untuk price free postage dan juga free gift from "bath and body works " + free exclusive beg victoria secret(sampai stock habis). yang penting original dari USA







SET HANTARAN BUDGET
pilih mana-mana 3 atau 4 item 
free  postage 

SCENTS DESCRIPTION
 
 
AMBER ROMANCE
Ignite an Amber Romance, a sensual embrace of
sultry amber and crème anglaise
 
 
AQUA KISS
Dive into Aqua Kiss, a cool splashed of rainkissed 
freesia and fresh daisy
 
 
BE SEDUCED
Prepare to Be Seduced by the provocative richness of
raspberry crème and sultry musk
 
 
COCONUT PASSION
Seduce with Coconut Passion, a rendezvous of
rich vanilla and warm coconut
 
 
ENDLESS LOVE
Believe in Endless Love, romantic with
bright apple blossom and ylang ylang
  
 
FOREVER BLUSHING
Be Forever Blushing in a rosy pink romance of
luminous pear blossom and sheer lily
 
 
HELLO DARLING
Play the flirt with a sparkle of white nectarine and a burst
of fresh peony
 
 
LOST IN FANTASY
Make a sexy escape with Lost in Fantasy, a private oasis of
Brazilian orchid and mouthwatering kiwi
 
 
LOVE SPELL
Hypnotize in Love Spell, a vibrant, irrestible blend of
lush cherry blossom and juicy peach
 
 
MANGO TEMPTATION
Tease in Mango Temptation, an exotic kiss of
mango nectar and sexy hibiscus
 
 
MIDNIGHT DARE
 A vivacious blend of juicy raspberry and tempting sandalwood
 
 
MOONLIGHT DREAM
Fall into a Moonlight Dream, provocative with honeysuckle
and an aquatic orchid kiss
 
 
PEAR GLACE
Give in to the temptation of Pear Glacé, a delectable mélange of
sugared pear and luscious casaba melon
  
 
PURE SEDUCTION
Entice in Pure Seduction, a passionate romance of
succulent red plum and sweet freesia
 
 
RAVISHING LOVE
Dare to resist Ravishing Love, luscious with blackberry and the sweet allure of lilac
 
 
SECRET CHARM
Enchant in Secret Charm, a bright bouqet of
fresh honeysuckle captivated by soft jasmine
 
 
SECRET CRAVING
Surrender to Secret Craving, a rich desire of
black currant embraced by vanilla
 
 
SHEER LOVE
Fall in Sheer Love, bright and cheerful with
fresh white cotton and luminous pink lily
 
 
SIMPLY BREATHLESS
Fall in Sheer Love, bright and cheerful with
fresh white cotton and luminous pink lily
 
 
STRAWBERRIES & CHAMPAGNE
Indulge in Strawberries & Champagne, a splash of flirtation with
wild strawberries and sparkling champagne
 
 
SUCH A FLIRT
Steal the spotlight in Such a Flirt, a tease of tempting starfruit and white orchid
 
 
TRUE ESCAPE
Make a True Escape in pure solar
jasmine and juicy pomelo
 
 
VANILLA LACE
Feel sensual in Vanilla Lace, a seductive veil of
warm vanilla and sultry musk
 
 
WILD SCARLET
Tempt in Wild Scarlet, a bite of juicy apple
with a naughty kiss of lily



harga pm di page 

Saturday, February 2, 2013

PART 1: Jom jalan- jalan ke CHina hanya RM17.60!




ini lah buktinya aku berjalan-jalan sampai ke SENI REKA CHINA HAHA. Tempatnya sangat cantik ala2 korang pergi ke negara china, tapi korang still ade kat malaysia. tajuk je gempak bagi korang rasa excited sikit :P. RM17.60 tu if korang dari Penang ke Arau. Bila sampai arau korang cari bas x pun teksi cakap nak ke TASIK MELATI. so dalam 40 minit mcm tu korang smapai la kat sini, tempat ni luas. sesuai untuk berehat mahu pun bergambar mcm aku ni :P

tasik melati ni ade dua bahagian satu bentuk seni reka china satu gi bentuk biasa bewarna kok0  x sempat nak ambik gambar sbb dah kalut nak alik umah.

tengok tu betapa excited aku dapat bergambar dengan tiang merah tu 

if korang dari arau. korang straight je untuk ke kangar. before round aboard ade papan tanda ke tasik melati. korang follow je. tak pun korang cari tempat nama Santan. jumpe la tasik melati tu nanti. selamat mencari korang.



this is my little brother. 
tengah merenung berapa A die nak dapat untuk UPSR tahun ni


kan Manja dah cakap tempat ni cantik. 

opps datin x leh kena panas ye.



p/s: part 2 kita ke negara araustralia sambil menikmati buah anggur segar dari ladang. see u next episode. sweet dream