Wednesday, October 24, 2012

PRELOVED NOVEL untuk dijual

salam semua. eh korang si peminat novel ada sesuatu untuk korang. kat bawah ni adalah koleksi novel peribadi MANJA. dijamin buku adalah dalam keadaan baik. hampir kesemua dibalut dengan plastik. harga pula sangat murah taw. kalau korang nak beli meh singgah sini. IF korang mahukan sinopsis sila klik link di bawah taw. ada banyak lagi novel kat page tu. kat bawah ni manja sertakan sebahagian novel yang masih available untuk korang beli






RM10


RM6


RM10 & RM10



RM6



RM5



RM2




RM10



RM7


RM3


RM3



RM6



RM6



RM8



RM9




RM9




RM2


RM2



RM6






RM7



RM5



 RM8


RM2








RM7



RM5



RM2



RM2




RM2



RM7


RM7



RM4


RM4



RM4

RM4


RM4


RM4


RM4


RM1

RM1



RM1



RM4


RM1



RM1



RM1




RM1



RM1


RM1



RM1


RM1


RM1

Monday, October 22, 2012

PART 2: D.I.Y MASKER TEMBIKAI

Assalamualaikum semua. selamat malam. eh eh macam kenal je awak yang tengah membaca blog MANJA . kepada student2 yang sudi membaca blog MANJA. terima kasih di ucapkan. tak kira la sesiapa pun . terima kasih lah ye

hari ni saat ni pada ketika ini Manja nak beritahu la korang yang tengah mengalami SUNBURN kat wajah korang tu mungkin korang boleh cuba cara Manja ni . sebelum tu meh Manja bagi tau ape tu SUNBURN dan kesan  SUNBURN kepada kulit wajah kita.


What is sunburn? 
 It is caused by overexposure to ultraviolet (UV) rays from the sun. Sometime korang tak menggunakan payung waktu panas terik. korang senang dapat sunburn atau pun korang boleh guna krim sunburn protection   


Effect of sunburn?
 Skin cancer  (kanser kulit) untuk jangka masa yang panjang


Cuba korang buka peti ais tengok ade tak tembikai dalam peti ais korang tu?? Mesti ade nye, kalau x de buat2 ade la ye. skrang kita akan buat masker yang manja sendiri pernah buat kat rumah okey?

KOS: Sangat murah, 1 kilo baru RM1.50 Ke RM2.00



STEP 1
Hiris tembikai senipis yang boleh. jangan besar. hiris bentuk tiga segi atau empat segi atau ikut kretiviti korang la ye macam gambar di bawah ni. korang buat la macam mana pun asalkan muat nak letak kat muka korang . kalau korang agak2 tengah lapar sila makan tapi jangan la makan semua sekali tau.  






STEP 2
Letak tembikai yang korang hiris tu dalam peti sejuk. agak2 dalam 30 ke 1 jam untuk pastikan tembikai tu sejuk .





STEP 3
Korang baring la kat sofa ke kat mana2 yang selasa macam gambar kat bawah. lepas tu ambil hirisan tembiaki tu korang tempek / letak kat muka selama 30 minit. sejuknyeeee suka suka suka  







STEP 4
Tembikai boleh sejukkan kulit yang terbakar akibat matahari. buah tembikai mempunyai astringent yang sangat berkhasiat utnuk sejukan wajah korang taw! lepas 30 minit sila la basuh wajah korang.korang nak buat hari2 pun okey kalau korang ada masa . baru nampak berkesan kan? 3 kali seminggu pun dah ok. or 2 kali seminggu. 



p/s: sampai sini sahaja untuk kali ini. jumpe lagi. kalau rasa tiba2 dahaga sila la minum jus tembikai. My favourite jus taw