Tuesday, July 17, 2012

Semester Break :1 and 2 day

1 day (Monday 16/7/2012)


Daftar belajar kereta. Manja nak belajar kereta  auto tapi kat PENANG x buat lagi. x tahu kenape. so nak tak nak. belajar kereta secara manual. 


bayaran kat PENANG for 14 hours and total package is RM850. murah ke mahal you olls rasa? i think average. In perlis only RM650 if i'm not wrong. 


After that me and my mom went to Complex Bukit  Jambul. saje window shopping. and my mom got me  a job at there. malunya. tapi that owner is my mom's friend. You olls yang tinggal Kat Area situ kalu nampak i tengah jadi sale girl tu buat2 x nampak Manja hehe.


The best part is i got my cuty double cheese burger. that is my favourite burger in MC D. nyum2. Sedap sampai menjilat jari taw.









Malam tu macam boring sikit so MANJA pasang DVD MAIL LAMBUNG. Jalan cerita menarik. gelagat ZIZAN lawak sangat macam nak pecah perut ketawa taw.

Mail Lambung tak makan rasuah der
 







2 day (Tuesday 17/7/2012)







Pagi pagi Manja terus pasang DVD MADAGASCAR 3 . terbaik. lawak sangat dengan gelagat binatang2 tu  genre comedic humor . you olls kene tengok gelagat dia orang .


petang tu Manja kene gi Belajar Teori kereta :). 3 hours. Cikgu tu tunjuk yang mana satu jalan A,B,C. with 7 & 5 step :)


7 step bila masuk kereta


1. masuk kereta adjust kerusi sehingga selesa . Tekan Clash sampai ke lantai


2. betul kan cermin. 3 cermin perlu di perbetulkan dan sentuh


3. pakai tali pinggan kaledar 


4. goncang gear 3 kali


5. gerakkan wiper  3 kali , check signal 


6. check signal 2 kali klip kanan 3 kali klip kiri 3 kali


7."step 5" gerak 
      i. tekan clash
     ii. masuk gear 1
    iii. tekan minyak sampai 2.5 meter 
    iv. lepaskan clash slow sampai gerak sedikit
     v. lepaskan break tangan 






Macam susah je Manja rasa, tapi x pe kita cuba dulu hari khamis ni praktical. chaiyok2
Malam tadi baru je lepas tengok RUNNING MAN EP 103. BEAUTY AND THE BEAST.. 


SUBTITLE  ENGLISH  baru je release tengah hari tadi. hahah kesian Jae suk jadi puppet  kepada beast. at the end SPARTA KIM JONG KOK win the game. yang x dapat disangka adalah de beri cincin hadiah kemenangan kepad ji hyo. Sweet sangat 




p/s: you olls jangan lupa join giveaway  Manja. korang join sahaja automatic dapat hadiah.... :)




i need to sleep muahh. see u tomorrow 

Wednesday, July 11, 2012

today i ...........


kejap lagi i akan menghadapi final exam . wish me ok :)


Saturday, July 7, 2012

Second giveaway rule






STEP 1 


SILA LIKE 

*FOLLOW blog SPONSOR



STEP 2

Buat satu entry bertajuk  "Giveaway by Manja:WHEN HIJAB MEETS FASHION"
COPY BANNER giveaway dan LINK kan terus ke blog MANJA. 



STEP 3

*Letak 1 picture or more (picture you olls) yang boleh describe 

"WHEN HIJAB MEETS FASHION"

* explain sikit tentang picture you olls tu

example:


eg: For me "WHEN HIJAB MEETS FASHION" mean that wearing leather jacket and skirt. 




eg: "WHEN HIJAB MEETS FASHION" for me mean that a simple outfit combination " Jean + t shirt". Simple is my fashion. 


Jangan lupa letakkkan picture terbaik anda untuk memenangi kategori picture terbaik. ada hadiah disediakan.




NAK TAHU HADIAH? ( BACA SINI)
SUKA? CEPAT JOIN MINI GIVEAWAY MANJA" WHEN HIJAB MEETS FASHION" ( TEKAN SINI)
SENARAI PESERTA GIVEWAY (SEMAK SINI)


p/s: all  picture  is not mine .i got it from google just for my example 

H.A.D.I.A.H SECOND GIVEAWAY

HADIAH SECOND GIVEAWAY 



update 17/7/2012


setiap blogger yang menyertai Giveaway Manja akan mendapat VOUCHER percuma 


sebanyak RM3 dari (pastikan setiap syarat Giveaway diikuti)




KATEGORI YANG KE PERTAMA


orang  PEMENANG (setiap seorang akan mendapat ).

keping  RM5 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB

keping  RM3 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB

1 x entry Promosi di blog Manja

Manja akan letak Banner blog korang di blog Manja (untuk yang ade BANNER)





2  orang  PEMENANG (setiap seorang akan mendapat )


keping  RM5  VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB

keping  RM3 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB


1 x entry Promosi di blog Manja


Manja akan letak Banner blog korang di blog Manja (untuk yang ade BANNER)





1 orang  PEMENANG(setiap seorang akan mendapat )


keping  RM5 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB



3 keping  RM3 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB


1 x entry Promosi di blog Manja

Manja akan letak Banner blog korang di blog Manja (untuk yang ade BANNER)



25 orang PEMENANG 

2  keping  RM3  VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB


add on for 

KATEGORI YANG KE DUA

4 ORANG pemenang (picture yang menarik )

3  keping  RM3  VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB



KATEGORI YANG KE TIGA


3 ORANG TOP REFERRAL



1  keping  RM5 VOUCHER CANDY BLOSSOM HIJAB

1 x entry Promosi di blog Manja

Manja akan letak Banner blog korang di blog Manja (untuk yang ade BANNER)




P/S: You olls juga boleh memenangi ketiga2 ketegori di atas. buat yang terbaik dear



p/s: the owner of the online shop tersebut adalah Manja sendiri. Online shop itu akan dibuka awal bulan august 2012 sempena KOLEKSI RAMADHAN. so Manja perlukan support you olls. VOucher tersebut boleh digunakan sehingga tahun depan. so x rugi join. MAybe product2 yang Manja  bakal jual Menambat hati anda. 








SUKA? APE LAGI CEPAT JOIN MINI GIVEAWAY MANJA" WHEN HIJAB MEETS FASHION" ( TEKAN SINI)


SENARAI PESERTA GIVEWAY (SEMAK SINI)



p/s: setiap voucher mempunyai number series yang berlainan. akan diberikan setelah tamat tempoh giveaway :)


Sunday, July 1, 2012

Giveaway Manja kembali semula





Salam semua, kali ni Manja akan buat giveaway untuk kali kedua. Hadiah kali ni berupakan voucher yang
100% akan di taja oleh manja. i'm really sorry for previous giveaway ade yang x mendapat hadiah. di luar kawalan manja ye
 sebab itu semua hadiah dari penaja.

Manja akan open online shop dan voucher kali ni adalah untuk korang beli
 barangan di kedai Manja 
 kali ni you olls x perlu like bebanyak kedai just a few step and
 manja jamin berbaloi untuk you olls  mendapat 
voucher ni.