Wednesday, June 20, 2012

PART 2 : WHICH ONE IS ORIGINAL

Walaupun isu ini dah lapuk tapi Ramai yang confuse tentang FOUNDATION  Naturactor (antara yang terbaik pada abad kini dan mampu milik :). sebab ade yang ORIGINAL dan TIDAK ORIGINAL.

Firstly kita start dengan "APA ITU NATURACTOR"



INFO MENGENAI 100% JAPAN MEIKO NATURACTOR:
Naturactor merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun yang merupakan bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlindungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no.1.Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita.


KELEBIHAN NATURACTOR?
 
- Anti kilauan/tidak berminyak
 - TUTUP CELA, and jerawat yang kecik2,tutup tanda bekas jerawat yang x teruk. 


- Ringan & lembut . x rasa berat di muka


- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi


- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit 


- Tahan sehingga 12 jam


- Tidak menutup pori-pori


- Digunakan oleh makeup artis professional 


-Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu,confirm cantik 


-Sesuai untuk majlis pertunangan, photoshoot dan lain-lain.Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.



Mengikut kajian yang Manja buat. NATURACTOR ADA dua keluaran 

1) dari JEPUN ( ORIGINAL)

2) dari CHINA. ( ORIGINAL & NOT ORIGINAL)





dari JEPUN
ada 5 tone WARNA. contoh seperti gambar di bawah ni
1 tone lagi warna hijau. x de dalam picture. dari Jepun memang ORIGNAL. confirm sahih fakta ni.

ni laman web NATURACTOR ORIGINAL JEPUN
Pandai2 la you olls baca bahasa jepun .




dari CHINA

ada 10 tone warna contoh seperti gambar dibawah. disebabkan china mempunyai dua keluaran. ORIGINAL DAN TIDAK ORIGINAL. di nasihatkan berhati2 memilih kalau silap memilih boleh rosak kulit muka. 








ni laman web NATURACTOR ORIGINAL CHINA
Sape yang pandai baca tulisan china sila baca hehe kalu x pandai macam biasa guna google translate 


Manja malas nak becerita tentang perbezaan yang tak original ataupun yang original china sebab susah nak detact with one  is fake right? 


sometimes penjual pun tertipu dengan supplier, so jangan salahkan die orang taw 



dekat pasaran online ni,  the true is secara average  harga original naturactor jepun sama sahaja dengan original china dan juga naturactor x original. 



PENDAPAT PERIBADI:


Yang mana you olls prefer?  for me, even the naturactor china is original but i prefer original jepun kerana , base on standard dan kalau harga sama baik pilih yang original jepun .. YOU OLLS pun sama kan? 




So untuk mengelakkan you olls confuse lagi. Die orang ade agent kat malaysia taw.   Sesiapa yang dekat selangor boleh pergi ke kedai die orang.  refer picture dibawah ade alamat. Direct die orang ni ambil kat jepun.
pergi ke laman web ni http://meikocosmetics.com.my/en/contact-us




Kedai ni tawarkan RM69. 

p/s: kalau korang pandai cari online korang boleh beli dengan satu penjual ni RM40 untuk naturactor original jepun. lagipun penjual ni sebelum ni pernah berada di jepun sebab study di situ. Siap ade gambar lagi untuk bukti. Nak tahu siapa penjual tu? tunggu for the PART 3






p/s

Friday, June 15, 2012

Mencari giveaway untuk ditaja


Manja Mencari penganjur giveaway untuk Manja menaja giveaway beliau. Ini kerana Manja akan membuka butik online pada bulan 7 dan Manja perlukan promosi dari you olls.. Hadiah yang bakal manja taja merupakan Voucher hanya sah digunakan untuk membeli di kedai online Manja .








criteria giveaway yang Manja cari adalah


1) Giveaway yang Manja akan taja adalah giveaway yang bemula antara tarikh 17/7/2012 sehingga 31/7/2012


2) Giveaway you olls mestilah berlangsung selama sebulan atau lebih


3) Follower you olls mesti melebihi 500 orang. ( dibawah 500 pun layak memohon)


4) You olls mestilah rajin mempromosikan giveaway you olls supaya ramai blogger join


5) You olls mestilah mewajibkan setiap blogger yang join untuk LIKE page onlineshop Manja & Follower Blog Manja. & Add facebook onlineshop Manja.


6) If giveaway you olls melebihi 100 peserta, You olls layak untuk mendapat Voucher dari Manja sebagai tanda penghargaan


7) Diharapkan TARGET blogger yang join adalah Student University atau gadis2 atau wanita2 yang telah bekerja. Ini kerana kedai online Manja menjual shawls :).


8) Manja akan menaja dalam 4 or 5 or 6 or lebih giveaway. mengikut keadaan


9) hadiah maybe Voucher atau boleh ditukar mengikut keadaan Manja




blogger yang mempunyai criteria di atas layak untuk memohon :), sorry ayat skema sikit :P








CARA MEMOHON.


1) Copy soalan di bawah and sertakan jawapan.


2) hantar di MESSAGE facebook Manja atau di komen Di entry ini. SEBAIKNYE HANTAR melalui FB




NAMA ANDA:


LINK BLOG:


TARIKH START GIVEAWAY:



TARIKH END GIVEAWAY:


KELEBIHAN lain YANG MANJA AKAN DAPAT Jika sponsor giveaway anda :















Thursday, June 14, 2012

Entry bengang

Memang tengah bengang. sangat bengang . Benda yang simple bukan nak mengungkit. Bila tengah marah ni benda- benda simple buat i berapi taw 



1)yang pasti bukan MASALAH BERKIRA TAPI MASALAH DIHARGAI. 
 i berkira dengan orang yang berkira je . SESETENGAH JE K BUKAN SEMUA. 


2) YANG buat i bengang sangat2 ni tentang HERBALIFE. FAHAM X makna X DE DUIT. i ni student tawww bukan bekerja. bukan x nak beli memang nak beli tapi FAHAM  ke x  i  de duit. 
kalau u student u x de duit,  tapi boleh je beli herbalife. u x pe la parents u ade boleh support  or bf or ur part time income. kalau benda tu setakat RM 40 ke x pe la juga ni RM 200++ untuk dua minggu. sebulan lebih kurang Rm400++. taw x duit ptptn i satu sem RM 3000 x tolak duit sewa rumah la buku yang mahal. 

Kalau u olls nk suruh i pinjam sana pinjam sini sbb product kurus tu jangan harap.Loan pendidikan pun berpuluh ribu ni nak tambah loan sebab nk beli ubat kurus. banyak cantik!!!

kalau seorang dua PM kat fb tentang herbalife x pe ni dekat 5, 6 org pm dah la berkali2.
Bila saya nk beli saya CAKAP. kalau saye diam saye X NK BELI. faham ke x ?  dah la i siap cakap x de duit. boleh lagi duk PM2  suruh beli!. m**gkuk mana x faham bahasa ni. 

Sunday, June 3, 2012

My simple makeup


My outfits on my neighbor's wedding

1)  shawls  "Half Moon lollipop design by me" 
2) Baju kurung design by my mom

3) makeup : Octard foundation by meiko
gel eyeliner by Maybelline 
blusher by MAC
lip balm  by elianto 
compact powder by pixy






Saturday, June 2, 2012

Foundation Naturactor

Salam semua sebelum Manja buat entry tentang  


Foundation Naturactor


 Manja nak tahu sejauh mana kefahaman atau knowledge you olls tentang Foundation naturactor. Sharing is caring. you olls boleh x explain kepada Manja? 

atau ade x sesiape x tahu ape tu Naturactor?

 Yang dah beli Foundation naturactor, you olls beli seperti PICTURE 1 OR PICTURE 2 berapa RM korang beli?

 PICTURE 1 








PICTURE 2