Friday, December 28, 2012

Senarai HP yang boleh dibeli dengan Rebate RM200


Assalamualaikum, Dalam bajet 2013 kerajaan telah berikan rebat RM200 untuk golongan belia untuk membeli telefon pintar 3G atau lebih dikenali sebagai Pakej Komunikasi Belia. Korang yang layak boleh la membuat  Permohonan melalui laman web SKMM mulai 1 Januari 2013. 
sebelum tu beberapa syarat yang korang wajib patuhi.


  • Warganegara Malaysia berumur 21 tahun hingga 30 tahun.
  • Berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah
  • Model telefon pintar 3G yang diluluskan dengan harga maksimum RM500
  • Pelanggan jalur-lebar mudah-alih sedia ada atau pakej baharu.
  • sorang satu sahaja 
boleh dibeli di kedai2 yang berdaftar.nanti akan di beritahu kat mana korang boleh beli.

student x boleh kut sbb die nk orang yang bekerja gaji bawah RM3000
satu kemuskilan if korang baca article kat SKMM korang kena guna postpaid DAN bukan prepaid if x salah. nanti korang bagi tahu ye jika Manja salah inform korang.  

yang penting concept FIRST COME FIRST SERVE korang lambat daftar korang x kan dapat ye. 


PICTURE KREDIT to  MALAYSIAKINI

Monday, December 10, 2012

HAPPY BIRTHDAY TO ME 9/12/2012



TQ for my classmate memerangkap roomate. thank to all yang wish
but a few of them  that are really close forget about me. never mind. x marah pun. 

my wish : i will reveal  on 1/1/13

Thursday, November 22, 2012

SHAWLS TERBARU DAH DI UPDATE

Assalamualaikum semua harap korang happy sebab MANJA dah update shawls half moon untuk korang yang pasti sangat berbaloi untuk di beli .

JOM KE BLOG SHOP MANJA DI
CANDY BLOSSOM HEEJAB<<<<<<<<<<<KLIK
&
PAGE FB MANJA DI
https://www.facebook.com/CandyBlossom90<<<<<<KLIK

Untuk batch yang pertama ini mempunyai 3 design

*Q SERA HEEJAB HALF MOON
*CANDY LACE HALF MOON
*VINTAGE HALF MOON

apa yang special sangat ni? SHAWLS yang Manja design lebih labuh dan lebih panjang untuk korang yang mempunyai bahu lebar  pasti korng suka taw.

meh kita tengok sikit antara shawls yang manja update di blog and page fb












 *CANDY LACE HALF MOON

Sesuai untuk korang ke MASJLIS-MAJLIS seperti DINNER, MAJLIS PERTUNANGAN, KE MAJLIS PERKAHWINAN dan lain2 

*Q SERA HEEJAB HALF MOON
simple and plain half moon dengan juntaian manik di sekeliling shawls. 








*VINTAGE HALF MOON
shawls half moon yang bercorak dan juntaian manik di sekeliling shawls. Harga yang berpatutan untuk korang  


nak tengok lagi koleksi shawls? jom ke blog shop manja and page manja. grab it before terlambat 


&




Sunday, November 18, 2012

Tips door gift for bride to be

Assalamualaikum lama Manja menyepi ye. buzy dengan assignment ye ye je alasan yang tak munasabah ni ye. opps berbalik kepada topic di atas Manja nak cerita tentang majlis perkahwinan kan sekarang musim orang kawin. kene siap itu kena siap baju kawin, hantaran, khemah la dewan untuk sewa la dan juga door gift untuk tetamu.  Manja nak fokus ke  door gift untuk tetamu.





Door gift paling penting. Bukan korang boleh main pilih je door gift tu. Tak percaya? Try this. Bila korang ke majlis perkahwinan dan korang akan cepat2 check door gift korang kalau dapat telur rebus for sure korang TINGGAL JE DOOR GIFT TU atas meja ye dak? Paling teruk pun korang mengutuk je “ kedekutnye pengantin ni , ini je die bagi?” Tak pun korang buat2 lupa ambik door gift tuu.  Dah tahu dah perangai korang tu.


 Ermmm Skrang ni apa yang best untuk door gift ye?  Apam polkadot? Chocolate homemade? Tu trend skrang kan? Apa yang menyedihkan korang (BIRDE TO BE),  korang  syok tempah apam polkadot beribu2 biji last2 bila hari perkahwinan korang apam polkadot untuk tetamu korang DAH BERKULAT? Oh nooo? Ni cerita benar ye.


 Pengalaman my mom and my dad semalam. Sadih betul. Berkulat. Kesian untuk pengantin dan tetamu kat situ. Untuk mengelakkan korang menimpa nasib yang sama sini Manja sediakan tips untuk  pilih door gift.


1)      Pilih barangan yang berguna untuk tetamu. Benda hiasan ke. Example calendar yang ada muka korang kan berguna untuk tetamu. Tetamu boleh simpan untuk setahun.


2)      Paling penting korang pilih door gift yang korang rasa korang juga akan puas hati( bergantung kepada bajet korang ye)


3)       If korang nak benda makan seperti apam polkadot please please please order dalam kuantiti yang sedikit untuk experiment. Maksudnya bila korang beli korang biar untuk 2, 3 hari. Korang check berkulat ke tak?. Kalau still ok korang boleh proceed order untuk apam polkadot korang. Ini untuk mengelakkan kejadian yang manja cerita di atas tadi. Kalau korang order seribu agak2 la perniaga tu nak buat dalam sehari sebelum perkahwinan korang. Jangan harap la nak siap. Sebab tu perlukan experiment .

4)      Korang yang nak save budget. Buat door gift sendiri. Kiranya D.I.Y la tetapi jangn lupa kira bajet dan masa lapang korang ye. Karang x sempat pula nak siapkan.


Itu saja untuk kali ni jumpe nanti ye. Manja tak de nk tutup periuk sesiapa just untuk peringatan diri sendiri juga ye. Kepada seller apam polkadot jangan terasa hati. Pastikan process apam polkadot korang berjalan dengan lancar dan  tahan lama. Kalau sedap nanti as a free promotion untuk korang juga bila tetamu pengantin nak order dengan korang  in the future. Wish all of you good luck dear.


 Opps  lupa plak. korang yang nak membeli LIP TINT, NOVEL TERPAKAI DAN SHAWLS KLIK SINI YE  >>>> CANDY BLOSSOM HIJAB


Wednesday, October 24, 2012

PRELOVED NOVEL untuk dijual

salam semua. eh korang si peminat novel ada sesuatu untuk korang. kat bawah ni adalah koleksi novel peribadi MANJA. dijamin buku adalah dalam keadaan baik. hampir kesemua dibalut dengan plastik. harga pula sangat murah taw. kalau korang nak beli meh singgah sini. IF korang mahukan sinopsis sila klik link di bawah taw. ada banyak lagi novel kat page tu. kat bawah ni manja sertakan sebahagian novel yang masih available untuk korang beli






RM10


RM6


RM10 & RM10



RM6



RM5



RM2




RM10



RM7


RM3


RM3



RM6



RM6



RM8



RM9




RM9




RM2


RM2



RM6






RM7



RM5



 RM8


RM2








RM7



RM5



RM2



RM2




RM2



RM7


RM7



RM4


RM4



RM4

RM4


RM4


RM4


RM4


RM1

RM1



RM1



RM4


RM1



RM1



RM1




RM1



RM1


RM1



RM1


RM1


RM1