Wednesday, April 20, 2011

OBSESS WITH ME?

“ X boleh hidup kalu x de broadband + laptop”

“ Kucing, jom teman aku makan jom,”

“ aku dah tunggu kau 2 jam nie, x siap makeup lagi ke?”

“ aku suka gila MINHO OPPA, malam nie aku nak mimpi dia ”


SiTuasi kat atas tu kita label kan sebagai OBSESS


OBSESS is something that completely fill your mind so you cannot thing of anything else.


Mesti korang ade obsess dengan sesuatu benda atau seseorang kan? kan? Kan? Manja tahu la, Manja kan ahli nujum. Huahua. Sepanjang Manja dekat perlis nie, ramai dah Manja jumpa orang yang

Minggu Final exam



Entry kali pun sangat ringkas, Manja tengah final exam 21, 23,25 and 30..


mybe dalam masa terdekat nie x update baru, just for 1 weeks, tapi still Manja still BW kat blog korang.


Jangan risau lah J. Entry je x update, BW tetap BW juga J jgn lupa klik iklan tu J


Gud luck kepada sesiapa yang final exam juga


Sunday, April 17, 2011

!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

AKU TENGAH BENGANG NIE

Aku salah tulis ke korang yang x faham?


Salam hari minggu. Atau selamat hari rehat? I think selamat hari rehat is better. Manja rasa ada salah faham di entry yang sebelum nie.



Manja x kawin lagi okeh!! Bf pun x de apatah lagi anak kucing okeh !! entry yang sebelum nie adalah surat yang di tujukan kepada masa depan...(6/7 year akan datang)



MOTIF entry lepas adalah Manja Cuma nak tahu birthday korang je... <<<< x da kena mengena dengan MANJA lahirkan anak SEKARANG<<< simpang malaikat 44 okeh. Umur baru 21 tahun x de maknanyer.. korang x faham entry lepas atau korang x baca bagi habis entry tu ATAU korang x faham apa yang Manja cuba sampaikan..????





So untuk mengelakkan berlaku salah faham lagi, Manja taubat nak tulis entry panjang2

Friday, April 15, 2011

Happy birthday Manja junior :P


Whatup yoo anakku in the future,



Mama buat entry nie khas untuk kamu. Sebenarnyer mama tension betul la dengan nenek kamu nie, boleh plak lahirkan mama hujung tahun, bulan 12 plak tu. Uhuk..

Wednesday, April 13, 2011

Universiti Blogger Malaysia


Universiti Blogger Malaysia

Pihak universiti mengadakan Minggu Orientasi sebagai minggu sesi perkenalan antara siswa dan siswi. Dan kemasukan masih terbuka kepada anda di luar sana

Impian yang x mungkin tercapai


Impian yang x tercapai??


Thank for taufiq sebab tag Manja untuk jawab soalan nie. Huhu banyak la yang tak tercapai. Kalu diingatkan balik ada la beberape yang mungkin tak tercapai. Tapi yang impian ketiga tu selalu membuatkan Manja sedih huhu..

.

Monday, April 11, 2011

Your eyes are too precious


Salam sayang buat pembaca blog Manja,terutama pembaca setia blog Manja, walaupun Manja x update blog hari2 Manja tetap melawat kawan2 blogger Manja. Terima kasih yang memberi komen untuk entry yang lepas, entry yang penuh emosi


Tapi entry kali ni Manja bakal tunaikan janji Manja. Manja akan bercerita tentang si kancil denga rusa hehe. X de la kita cerita tentang contact Lens okeh..


So, kepada adik, terutama adik a piey Qa yang baru berjinak2 dengan contact lens, dengar nasihat dari DOKtor Manja tau,

Kepada pemakai contact lens peluang untuk anda mendapat penyakit Conjunctiviti, sangat tinggi. Nak tahu ape penyakit tu? Mata kita merah sebab jangkitan kuman, Alergic, chemical or irritant .



Heliza helmi pun pernah kena, x percaya? Tengok ni

Sunday, April 10, 2011

ENtry Emosi TErlampau

Entry kali nie entry yang penuh emosi



Semalam dan hari nie dan esok telah membuat Manja rasa

Saturday, April 9, 2011

Next Entry

Salam semua, Manja buzy sikit dengan assignment + presentation + test, banyak gile, Penat cek nak fikir. Jadi sepanjang 5 hari nie ramai blogger komen entry blog Manja tentang .


alhamdulillah J . dari pemerhatian Manja setiap kita mempunyai pelbagai pilihan pencuci muka, dah terbukti betapa banyaknya longgokkan pencuci muka di pasaran, Manja harap korang dapat jumpa pencuci yang sesuai dengan kulit muka korang.


Kalu tak cuba mana nak tahu sesuai ke tidak, so Manja harap Manja dapat tolong korang. Kalu korang nak baca komen blogger lain sila ke


Pencuci Muka yang Korang Guna?


Harap dapat membantu





Photobucket

Penjagaan contact lens paling penting kalu tak nak jadi BUTA (JANGAN NAK JADI KASSIM SELAMAT PLAK YE) .Untuk newbie yang nak start guna contact lens tunggu next entry. Gadis2 yang menggunakan contact lens jangan lupa untuk komen next entry tentang jenama contact lens yang korang guna.

Macam mana nak jaga contact lens? GEO CONTACT LENS? Bahaya atau selamat?

Opss lupa sudah.... ada tak lelaki guna contact lens???

tunggu jawapan untuk setiap pertanyaan okeh


Sunday, April 3, 2011

Pencuci muka yang korang pakai?




Hey cute reader, wah2 entry sebelum nie mendapat komen yang memberangsangkan dalam 25 blogger memberi komen. Dari pemerhatian Manja, Makeup jenama Maybelline mendapat tempat di hati para blogger kita. Ada juga jenama2 lain yang x kurang hebatnya. Nie yang excited Manja nak membeli nie tapi ongkosnyer enggak ade dong, tunggu Manja keja part time waktu cuti sem nie la J hoho



Blogger2 yang nak tukar pendapat atau nak melihat pandangan blogger lain boleh ke entry nie



Entry sebelum nie hanya terhad perempuan je guna, sebab mana ada lelaki guna makeup okeh.. kecuali yang 2 alam huhu. Tapi entry kali Manja rasa lelaki pun pakai kut.

Friday, April 1, 2011

Ape jenama Makeup korang?




Wah2 banyak nye makeup korang..


Boleh buka gudang makeup nie h0h0, Mesti korang PRO bab2 makeup nie, x macam Manja huhu, Manja ada la beberape barang makeup tapi x selalu guna pun. Just untuk DINNER COURSE dan waktu2 yang Manja buat tabiat nk pakai makeup hehe.


Jadi, hehe Manja nak tanya itu pun kalu korang sudi share ilmu korang okeh..