Saturday, December 31, 2011

Bye Bye 2011


A year which I continue my Degree.

 A year that I've made many new friends.

 A year where i celebrate my birthday in class for first time in my life Because my birthday is around  DECEMBER.

 A year where my lecture give me a birthday cake as present. (rare situation)

 A year where I have lost someone that i l***

 A year where i that i start be adult .

 A year where I've made wrong decisions.

 2011 will left me but all memories will last forever. 

 2012 is coming, I pray and hope that my life will be better next year.

 And the most important, I hope I can be a better person for everyone and myself


bye bye 2011.

hi 2012

p/s: i'm ready to face 2012 . Pray for me 

Monday, December 26, 2011

Cuti2 Malaysia :)

Sempena tahun baru 2012, Manja ada satu plan baik punya. Manja rasa nak gi jalan2 ke negeri Kelantan dan terengganu. Masih dalam perancangan harap2 menjadi le.

So kene start simpan duit.

Tuesday, December 20, 2011

i am so sorry

to my mum and my dad,
i am so sorry for everything that i had done

Thursday, December 1, 2011

ya sudah lah

"Ketika mimpimu yg begitu indah, tak pernah terwujud..ya sudahlah 

Saat kau berlari mengejar anganmu, dan tak pernah sampai..ya sudahlah

 Apapun yg terjadi, ku kan slalu ada untukmu Janganlah kau bersedih..coz everything's gonna be OKAY" 


 i hope one day akan ada yang akan cakap macam ni kepada Manja. sebab kadang2 dah penat berlari tapi tak ade yang suruh berhenti.


 p/s: tengah fikir azam baru for next years. ermm azam lama pun masih x lepas. adakah everything gonna be ok for me?

Thursday, November 10, 2011

HELP me untuk hilangkan kesan SUN BURN :'(



OMG muka Manja dah BURN... ni mesti kes berjemur di KUALA PERLIS kutip sampah (kerja amal huhu. ada markah untuk subject).

 Ni kes rela dan ikhlas(huhu).


Walaupun Manja tak buat kerja hehe (sebab bajet ketua yer + demam mengada2) so Manja menjadi photographer tak bertauliah bagi pihak classmate. So hanya beberape picture je ada gambar Manja. (Ini tidak adil)

 Berbalik kepada niat asal. Manja nak bertanya korang ada ke tak petua untuk hilang kan kesan Burn kat muka? Jangan suruh Manja guna CLOROX dah le. Karang putih macam Angelina Jolie lak yer.

Thursday, November 3, 2011

11/11/11

:) tarikh yang bakal bermakna untuk aku.

tarikh bahagia? tarikh bertunang?
u wait and see

Sunday, October 23, 2011

6 hour before my graduation ceremony

VERY excited :D today. can't wait for the ceremony

yesterday : facial and yakuzi with UMI and BAITAIL.
but both of them continuous study in UITM SHAH ALAM.


p/s : picture will be upload soon :)





Thursday, October 20, 2011

KONVO

ahad. 2.30 petang konvo di UITM ARAU. esok maybe ambik jubah :)

Sunday, October 9, 2011

Kisah yang sudah berakhir

hey semua. lama x menaip or blogging.
kenangan yg terindah sentiasa dalam ingatan :)


kepada sahabat tersayang. sekarang is ur turn untuk mencipta bahagia dgn AIMAN. I HOPE U WILL BE HAPPY. JANGAN LEPASKAN PELUANG YANG PERTAMA KERANA X PASTI ADE PELUANG KEDUA. IF ADA PELUANG KEDUA JGN SESEKALI BERFIKIR PANJANG KERANA X MUNGKIN ADA PELUANG KETIGA.


Kesilapan yang pernah aku lakukan aku nk ia biarkan berlalu pergi kerana dah menjadi sejarah. kenangan yang terindah tetap terpahat di hati.
aku terlalu letih untuk mencari sesuatu yang x pasti.
mungkin sekarang bukan rezeki




p/s: aku kecewa dgn hidup aku dan dari segala segi. hati aku x pulih lagi.
condition hati : terlalu lemah. :(




Wednesday, July 6, 2011

dh berhabuk my blog

hye again . dah bulan 7 2011. i dpt uitm perlis kembali utk sambung degree. yup i am happy. yup bye2 peneng again and hey perlis again. tu je kut nk ckp. k bye again

Wednesday, June 15, 2011

si pembuat waffer

sejak beberape menjak ni, otak aku macam slow + blurr.

even aku tahu buat benda tu, tapi otak aku x dapat nak terima arahan tu.

adakah aku perlukan vitamin? or pembedahan tukar otak?

hari tu aku dah tumpahkan separuh adunan tepung nasib baik bos x de huhu. selamat


dan lagi sekali aku menyandang tittle

"GADIS PEMBUAT WAFFER"

tapi bukan bos yg sama dan juga bukan tempat yg sama :)



p/s: aku belum bersedia untuk berubah. berubah dari segi ape?
bila aku bersedia aku akan beritahu, dan bila aku dah bersedia, blog ni juga akan diupdate seperti selalu. give me time until the end of this month... dan aku harap aku tahu apa aku nk buat untuk capai impian aku? impian? tak pernah seorang pun tahu apa impian aku...

but tahniah for ain ( my besties) die dh memulakan langkah untuk berubah untuk masa depan dia

Saturday, June 4, 2011

:: berehat untuk masa yang agak lama ::

Assalamualikum semua.

Manja akan berehat dari blogging mulai sekarang untuk jangka masa yang agak lama.
sebenarnye memang Manja dah agak lama berehat.

why?
Manja juga x de jawapan untuk soalan Manja

if this person "MR BEAR" READ THIS ENTRY

i just want to say, thank 4 be my frenz for 1 year almost 1 year. and now u said , it over right?.

u said, " i have someone special to take care".


i wish that both of u will be happy.
and i hope awk sihat sentiasa k.
awk, saya harap kita tak jumpa lagi.






Sunday, May 29, 2011

Jom join blog List Manja



Bila tengok blog orang lain dengan blog sendiri, Manja rasa banyak kekurangan, tapi yang paling ketara sekali mestila blog Manja x de blog list hehe, nak buat tapi macam mana nak buat nie? Confuse betul

Kalu nak join bloglist Manja, korang perlu tinggalkan komen di entry nie, senang bukan?



Tarikh tutup 29.5.2011


Manja Dalam prosess naik taraf blog :P

Friday, May 20, 2011

ciri - ciri lelaki yang Manja suka

Lama Manja x update blog, dah bersawang pun huhu.. so di sebabkan Manja x update blog hari nie kita cakap tentang peribadi cikit hehe. i love black colour. Kebanyakkan baju Manja warna black. Kita x kan cakap pasal Manja hehe tapi Manja Nak bercerita jenis lelaki yang Manja buat manja tertarik



  • I like lelaki yang pakai T shirt putih tanpa corak, seksi beb. Simple tapi mengancam, serious menarik mata Manja untuk pandang 10 kali. Until now, i still remember 3 person that pakai baju T shirt putih dan buat Mata Manja pandang 10 kali. Sape mereka? 2 of them dah ade gf ok. Yang sorang lagi x tau nak cakap ape sebab dia je yang tahu kenape die x cple lagi.

  • I like lelaki yang alert. Alert? Macam mana tu? Ada 1 situasi tu di Mana kita orang kena panjat batu nak naik untuk cari tempat duduk, batu macam tinggi sikit, kalu Manja nak panjat Manja kena pegang something sebab x de tempat pemegang pun. And this guy hulurkan tangan die untuk Manja pegang tanpa Manja minta bantuan, kat sini show yang die alert that manja perlukan bantuan. And GF that guys sangat bertuah dapat die J

  • I like lelaki yang uruskan semua perkara waktu keluar contoh, pesan makanan, beli tiket wayang. I like kalu lelaki yang buat.

  • I LIKE lelaki yang berpura2. Pura2 kat sini mean kalu dah keluar dengan seorang perempuan, please 100% beri perhatian kepada die, bukan bila nampak gadis lebih cantik pandang sampai tak nak lepas, so, kalu nampak perempuan cantik just pura2 tak nampak boleh x? Sesetengah gadis x beberape suka situsi ni. Manja juga merupakn dalam golongan ni huhu. Dalam situsi ni saja perlu berpura2 okeh :P

Wednesday, May 11, 2011

Bagus sangat ke VCO tu???


Assalamualaikum kawan2 blogger, yang baru datang blog Manja jangan segan2 clik iklan Manja. Jangan lupa join bloglist Manja okeh.. sayang korang J. Amboi sejak akhir -akhir nie, Manja gi blogwalking sana, gi blogwalking sini blogger asyik sebut VCO, VCO, dan VCO .

Bagus sangat ke product tu??? Apa VCO tu? Cer citer sikit.

Monday, May 9, 2011

Part time job berbaloi atau tidak?

For magic song please click : ***

PASSWORD : love


Selamat malam semua, first sekali, sila la join bloglist Manja okeh. Part time job?Sesuai untuk siapa?


Pendapat Manja, part time job sesuai kepada lepasan SPM yang menunggu keputusan untuk sambung study dan kepada student yang sedang cuti SEM.


Part time job seperti keje di butik, kios makanan, KFC, MCD, PIZZA HUT, WHITE HOUSE , CAR WASH tapi jangan jadi PART TIME WIFE sudah, buat naya ja k huhu.


Yang menjadi masalah sekarang nie, berbaloi ke gaji RM2.50 KE BAWAH per hourpada zaman moden ni? Dah la, start pukul 12 tengah malam nie, gula dah naik RM0.20tau.


Kalau keje yang relax x pe la, tapi kalu jenis keje yang berat, macam mana tu? Cer cite? Kalu keadaan ni jadi kepada korang, korang nak keje atau x? Kalu x ambik keje nie,korang x de duit poket pula nak shopping hehe


Huhu. Help me dengan pendapat korang

Sunday, May 1, 2011

kumpulan 2PM dan SNSD menetap di Malaysia



Assalamualaikum lama kita x bertemu di alam maya. Manja baru saja habis final exam for diploma. To all my frenz, roomate, classmate n jiran kat hostel, i will miss u <<< serious i x tipu J



So, banyak perkara yang Manja nak sangat2 buat sementara cuti sem selama 4 bulan ni, tapi tapi tapi, perkara pertama Manja nak ialah update entry kat blog Manja yang dah bersarang ni



Kumpulan 2PM dan SNSD menetap di Malaysia??



Wednesday, April 20, 2011

OBSESS WITH ME?

“ X boleh hidup kalu x de broadband + laptop”

“ Kucing, jom teman aku makan jom,”

“ aku dah tunggu kau 2 jam nie, x siap makeup lagi ke?”

“ aku suka gila MINHO OPPA, malam nie aku nak mimpi dia ”


SiTuasi kat atas tu kita label kan sebagai OBSESS


OBSESS is something that completely fill your mind so you cannot thing of anything else.


Mesti korang ade obsess dengan sesuatu benda atau seseorang kan? kan? Kan? Manja tahu la, Manja kan ahli nujum. Huahua. Sepanjang Manja dekat perlis nie, ramai dah Manja jumpa orang yang

Minggu Final exam



Entry kali pun sangat ringkas, Manja tengah final exam 21, 23,25 and 30..


mybe dalam masa terdekat nie x update baru, just for 1 weeks, tapi still Manja still BW kat blog korang.


Jangan risau lah J. Entry je x update, BW tetap BW juga J jgn lupa klik iklan tu J


Gud luck kepada sesiapa yang final exam juga


Sunday, April 17, 2011

!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

AKU TENGAH BENGANG NIE

Aku salah tulis ke korang yang x faham?


Salam hari minggu. Atau selamat hari rehat? I think selamat hari rehat is better. Manja rasa ada salah faham di entry yang sebelum nie.



Manja x kawin lagi okeh!! Bf pun x de apatah lagi anak kucing okeh !! entry yang sebelum nie adalah surat yang di tujukan kepada masa depan...(6/7 year akan datang)



MOTIF entry lepas adalah Manja Cuma nak tahu birthday korang je... <<<< x da kena mengena dengan MANJA lahirkan anak SEKARANG<<< simpang malaikat 44 okeh. Umur baru 21 tahun x de maknanyer.. korang x faham entry lepas atau korang x baca bagi habis entry tu ATAU korang x faham apa yang Manja cuba sampaikan..????





So untuk mengelakkan berlaku salah faham lagi, Manja taubat nak tulis entry panjang2

Friday, April 15, 2011

Happy birthday Manja junior :P


Whatup yoo anakku in the future,



Mama buat entry nie khas untuk kamu. Sebenarnyer mama tension betul la dengan nenek kamu nie, boleh plak lahirkan mama hujung tahun, bulan 12 plak tu. Uhuk..