Saturday, June 10, 2017

RAMADHAN BUFFET DI G HOTEL GURNEY PENANG


Assalamualaikum semua! Nak buka puasa dimana ye hari ini? Jom kita ber buffet lagi. Alhamdulillah Ika berkesempatan berbuka puasa di 'Ramadhan Buffet Delight' di G Hotel Gurney Penang. Buffet Ramadhan ini bermula dari 27 May 2017 sehingga 24 June 2017 di Taste Cafe, G Hotel Gurney dan juga Spoon Cafe cawangan G Hotel Jalan Kelawai. Apa beza buffet di G hotel dengan hotel yang lain? G hotel menawarkan menu premium di mana korang akan terliur melihat semua makanan yang terhidang dari appetizer sehingga dessert semua Ika jamin sedap dan bukan hanya sekadar “asal ada sudah”.

Thursday, June 8, 2017

CITARASA BONDA BUFFET DINNER DI HOTEL NEO+ BY ASTON PENANG




Assalamualaikum! Salam Ramadhan semua. Nak buka puasa kat mana ye hari ni?  Alaa dah la jauh diperantauan, rindu pula masakan bonda di rumah! T_T nak balik jauh pula, tunggu raya je la! Meh Ika perkenalkan Citarasa Bonda Buffet Dinner Di Hotel Neo+ By Aston Penang . Yang rindu masakan emak kat kampong memang wajib buka puasa di sini. Citarasa Bonda Buffet menyajikan hidangan masakan setanding masakan mak kat kampung tu!. Hotel Neo+ By Aston Penang sangat strategik yang berada di tengah-tengah bandar berhampiran Komtar dan Gama. Tahukan area Georgetown sangat Jam semasa nak balik kerja, lagi tragis kena buka puasa dalam kereta hari-hari. 

Tuesday, June 6, 2017

WD-40 A MULTIPURPOSE SPRAY YOU CAN'T LIVE WITHOUT.

Hello peeps! OMG!!! What happen to your window? A lot of noise! Please use WD-40 for your sliding window so NO MORE NOISE!!…Ladies, let me tell you One essential item that you need to add to your shopping list is a can of WD-40. WD-40 is the all-in-one that is more than just a lubricant. It also cleans, gets rid of moisture, protects against corrosion and frees sticky mechanisms. Since 1953, WD-40 still a must spray should have for every house.  WD-40 is formulated using a non-conductive formulation that contains no silicone, kerosene or chlorinated solvents that allows this problem-solving spray to be used on all metal, plastics, composites and even painted surfaces.

Sunday, June 4, 2017

ALTHEA HARI RAYA GOODIES

Bila sebut pasal raya
Semua ingat Hari Raya
Tapi jangan pulak kita lupa
Ada seribu satu kata
Berkait dengan raya
Selain Hari Raya ……


Good morning everyone! Have you start your shopping raya yet? If everything complete? Have you buy new shoes, new baju kurung, new beg?
Yes!

How about  new makeup kits in Hari raya? Have you buy new lipstick and eyeshadow?
No!

Opps, if you are going to be outstanding in the crowd during Hari raya you should buy new makeup kits! So you can create new look,fresh and glamorous…

Erggg but me no more budget, after buy new cloth, shoes beg ermmmmm , but I want to look pretty on the day! Help me Ika!!

Let I introduce you to my favourite makeup shopping site.. Please hurry up and shop at Althea.Kr. Do you know in  conjunction with the Eid al-Fitr 2017 celebration this June Althea  have GIVEAWAY! Not a sample size but FULL SIZED ITEM.

ALTHEA KR GIVEAWAY

Sunday, May 28, 2017

REVIEW : BIOTRUE ONE DAY LENSES


Hello guys… If you find yourself staring at laptop order to focus properly and blur vision in the crowd. Maybe you should check your eyes. Did your eye power decrease? If yes, whether you choose to wear eyeglasses or contact lenses for vision correction mostly depends on personal preferences. Lifestyle, comfort, convenience, budget should be factor into your decision-making process. However the age of 27 year old, start wearing a spectacles to work maybe to early for me or inconvenience for my client see me wearing old school spectacles style? I do love big in square shape spectacles. However, coming to work, contact lenses is the best choice. Let me introduce you to Biotrue One Day is the newest daily disposable from manufacturer Bausch and Lomb. Created from a unique material called hypergel, the Biotrue contact lens was inspired by the biology of the human eye. Designed to mimic the human eye’s natural surface this is a daily contact lens that provides outstanding all day comfort.

Sunday, May 21, 2017

WAJAH CANTIK BERSERI DENGAN HARUM MALAM

CEGAH BAU BADAN DENGAN HARUM MALAM

Hey korang…. Alaa wajah kusam dan tak bermaya… dah tak larat cuba pebagai produk kecantikkan wajah meh Ika suggest gunakan Harum Malam. Walaupun Harum Malam bukan produk komestik tapi korang harus guna jika korang idamkan wajah cantik dan berseri. Kenapa Haram Malam pula? Yelaaa untuk cantik dan berseri haruslah daripada dalaman. Baru cantik berseri bak Sari Yanti! Tahu tak Harum malam diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya juga bagus untuk menangani masalah bau badan. Harum Malam ini sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplemen yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal² vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain² lagi. Harum Malam bukan untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara. Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang preggy (pregnant) tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran bersalin (sempit).

MOEDER MILK BOOSTER MEMBANTU MENAMBAH SUSU BADAN


Hello semua. Bulan Ramadhan hamper menjelang. Ibu- ibu yang tengah menyusu risau akan kekurangan susu badan pada bulan Ramadhan? Apa kata anda cuba produk terbaru dari Millennial Gen Sdn Bhd iaitu Moeder Milk Booster sebagai makanan tambahan.  
Susu Moeder diformulasikan daripada 20 ramuan istimewa antaranya adalah Susu Kambing dan Habbatussauda. Gabungan deboom ini membuatkan Moeder Milk Boster sebagai pilihan korang. Banyak kelebihan jika korang mengamalkan minum Moeder Milk Booster antaranya adalah :