Thursday, May 26, 2016

SKINCARE WAR: WHOSE SIDE ARE YOU ON?




Annyeong haseyo!!! Believe in yourself when people don’t in believe you!  That what make you strong and  keep living in this world . Keep believe that b.liv can help to reduce your skin problem. :P . Healthy pores healthy Skin.Every part of our skin have difference problem.I don’t know if you do notice this but certain part of my face suffer an acne problem while the other part have a whitehead & blackhead with large pore T_T and oily in T – zone. What a good package I have right now hahah. Skincare war is What I call for today review! I get influence by Civil War Captain America Which I could said a great movie hahhaa. In this Skincare War my role today as a Black Widow :P.  b.liv send me a three range of their hot selling product to try out. And of course I take a quite long time to try out the range in order to write the honest review. For today Skincare War between  b.liv No Spots Bye Dots and  b.liv Off with those heads. Whose side are you on?  Do guest which range win my heart!

REVIEW b.liv Glow and Shine & b.liv Shrink and Tighten




Sunday, May 22, 2016

REVIEW b.liv DEEP IMPACT & OFF WITH THOSE HEADS SERUM




REVIEW b.liv NO SPOT BYE DOTS & SPOT GOT SHOT






Hey Captain! We need to win in this War! Acne is a disease that affects the skin’s oil glands.Sometimes, the hair, sebum, and skin cells clump together into a plug. The bacteria in the plug cause swelling. As a hijab girl I get a lot of acne around my hairline when I sweating  a lot and normal pimple problem when period. When the plug starts to break down, a pimple grows.

Monday, May 2, 2016

TC BOY MAKANAN DALAM TIN PILIHAN SI BUJANG


Hello  Everyone! Its me again, Ika. Hari ni Ika nak share dengan korang simple resepi yang mudah disediakan untuk makan petang atau di sediakan kepada tetamu yang datang secara tiba-tiba. Hahah I’m not a great cooker but this simple menu everyone can do it.  Ringkas dan sedap.  Makanan dalam tin selalu  adalah pilihan terakhir jika kita terlalu buzy atau malas nak masak. Makanan tidak berkhasiat? No No No.  Mungkin korang kena fikir semula kerana makanan dalam tin dari TC Boy tidak mengandungi bahan pengawet dan tiada sebarang tambahan MSG. Untuk pengetahuan korang TC Boy telah diasaskan sejak dari tahun 1991 dan bertapak di Malaysia setanding dengan makanan dalam tin yang lain. Selain Malaysia, TC Boy juga terkenal di Singapore, Thailand, Brunei, China dan Timur Tengah. TC Boy menawarkan pelbagai produk makanan seperti tuna, salmon, sardin, kacang panggang dan juga air kelapa laut. Produk TC Boy mempunyai sijil  HALAL yang telah disahkan oleh pihak JAKIM Malaysia dan CICOT dari Thailand.

TC BOY: THE BOMB POPCORN



Fuhhh  penat Ika buat Experiment hari ni. Berhasil juga resepi terbaru Ika. The Bomb Popcorn! Nak kata cucur bukan cucur Nak kata Popcorn pun boleh juga. Ada rasa pedas dan manis hahha sebab tu Ika namakan The Bomb Popcorn.   Nak sediakan sangat mudah. Ika guna kan 1 tin Tuna with Cili Padi. Sedikit Jagung untuk bagi  rasa manis jagung, Sedikit bawang merah dan 3 sudu tepung gandum. Gaulkan kesemuanya Kemudian bulatkan seperti bola.  Salut bahagian luar dengan tepung ayam kfc.   Golek kan je. Tak perlu banyak. Panaskan minyak, Kemudian goreng. Bila dah keemasan angkat dan hidang kan. Sedap sangat chewy je rasa.

TC BOY: THE CHEEZY POPIA



Hey Korang... Resepi kali ini Ika gabungkan Citarasa  Traditional dan Modern.  Ika namakan The Cheezy Popia. Haa tak pernah dengar lagi kan?  The Cheezy Popia sangan mudah disediakan . 

TC BOY: RESEPI NASI MEMORI


Nasi Memori. First time dengar? Hahah saje je Ika letak nama tu.. Pernah dengar Nasi putih lauk Sambal Ikan Sardin? Mungkin ada yang tersenyum dan mungkin ada yang menitiskan air mata.  Nah memori silam menggamit kembali bukan? Nasi putih dengan Sambal Sardin mungkin makanan yang paling mewah di saat hujung bulan yele gaji minggu depan, poket untuk minggu ni dah kosong  atau makanan seharian sewaktu belajar di Universiti? HUHUU.... Ringkas dan senang. Nah menu ni selalu buat sewaktu di Universiti maklumlah nak makan hebat-hebat tak keje lagi. Wah menggamit kenangan betul.... Bila nak makan maggie dah tak lalu. Dapat makan ikan Sardin dengan nasi panas-panas dah kira mewah le tu hehe. 

Sunday, April 24, 2016

CAMERON HIGHLANDS : PERGI BALIK HARI PART 4 ( Bahagian Akhir)

Assalamualaikum semua! Ini part terakhir entry Cameron Highlands : Pergi balik hari! Kalau diberi pilihan Ika akan pilih tido sana tetapi mungkin next time! So Entry terakhir Ika akan kongsi  tips Cameron Higlands : Pergi balik hari!

Pilih tarikh bukan cuti sekolah atau cuti umum. Kami bertolak 4 pagi. Jadi kami sampai di tol Simpang pulai lebih kurang pukul 6.30 pagi. Jadi masih awal . Udara yang nyaman semasa naik bukit  dan tidak banyak kenderaan hanya 2-3 lori yang kami jumpa sepanjang perjalanan. Jadi Ini tidak melambatkan masa perjalanan kami.