Wednesday, June 29, 2016

FLOWER CHIMP OFFERING HARI RAYA HAMPER AND FLOWER DELIVERY IN KL


Morning Everyone! Hari Raya is around the Corner. It’s the most magnificent celebration to end the month-long fasting period. Families gather together,laughing, take picture, exchange kuih raya and most important giving Duit Raya to our younger family member! Ermmm what should I give to my friends and relatives  that live far away from me which most of them work in Klang or Live in KL, Selangor & Shah Alam? I am definitely happy if I can give something to my friends as well! It is not always easy to come up with the right gift, because people keep giving Kuih Raya to each other and I want to be a little bit rare heheh. Remembering each other on this special occasion is one way for the Muslims of living the true essence of the festival, and the best way to express the message of the celebration is by giving flowers and  Raya Hamper as gifts.I think that flowers are one of the timeless things that are always worth sending. The flowers are also of great help to them as they decorate the homes and as they celebrate Hari Raya with family and friends. And the best if I can find someone do Flower Delivery in KL and Hamper Delivery at the specific Time As I want.


Thursday, June 23, 2016

BAJU RAYA PLUS SIZE DARI ZAITHALEA SAIZ S SAMPAI 8XL.


Pada 18 -19/6/2016 berlangsungnya Karnival Hijabey 2016 di Spice Arena Pulau Pinang, di mana menawarkan pelbagai jenis fashion muslimah yang di sertai oleh jenama2 yang sedang meningkat naik untuk memeriahkan industri fashion di Malaysia. Masih belum beli baju raya?? Jangan risau! Karnival-karnival sebelum nak raya ni la korang kena Mai terjah! Mai tengok! dan mai beli..... Selagi tak raya! Selagi tu tak terlambat untuk shopping baju Raya!. Ika saya ja pi nak tengok kut-kut ada saiz Besaq yang lawa-lawa nak beli le satu atau dua pasang untuk baju Raya....

Yang menarik perhatian Ika adalah jenama Zaithalea. Terkejut juga sebenarnya apabila mereka menawarkan baju dari saiz S Sehingga 8XL Sukar mencari Kurung Moden yang bersaiz besar dan cantik taw..... Susah nawww nak jumpa Boutique pakaian bersaiz besar di Pulau Pinang.. selalunya di area selatan! lawa-lawa koleksi Zaithalea! Yang menarik perhatian Ika adalah koleksi Ramona Kebaya! laaa ingat orang kecil je boleh pakai Kebaya!  Nah orang saiz comel macam kita pun boleh taw! Zaithalea design khas untuk pastikan Si Comel macam kita boleh pakai Kebaya time raya!  


Thursday, May 26, 2016

SKINCARE WAR: WHOSE SIDE ARE YOU ON?




Annyeong haseyo!!! Believe in yourself when people don’t in believe you!  That what make you strong and  keep living in this world . Keep believe that b.liv can help to reduce your skin problem. :P . Healthy pores healthy Skin.Every part of our skin have difference problem.I don’t know if you do notice this but certain part of my face suffer an acne problem while the other part have a whitehead & blackhead with large pore T_T and oily in T – zone. What a good package I have right now hahah. Skincare war is What I call for today review! I get influence by Civil War Captain America Which I could said a great movie hahhaa. In this Skincare War my role today as a Black Widow :P.  b.liv send me a three range of their hot selling product to try out. And of course I take a quite long time to try out the range in order to write the honest review. For today Skincare War between  b.liv No Spots Bye Dots and  b.liv Off with those heads. Whose side are you on?  Do guest which range win my heart!

REVIEW b.liv Glow and Shine & b.liv Shrink and Tighten




Sunday, May 22, 2016

REVIEW b.liv DEEP IMPACT & OFF WITH THOSE HEADS SERUM




REVIEW b.liv NO SPOT BYE DOTS & SPOT GOT SHOT






Hey Captain! We need to win in this War! Acne is a disease that affects the skin’s oil glands.Sometimes, the hair, sebum, and skin cells clump together into a plug. The bacteria in the plug cause swelling. As a hijab girl I get a lot of acne around my hairline when I sweating  a lot and normal pimple problem when period. When the plug starts to break down, a pimple grows.

Monday, May 2, 2016

TC BOY MAKANAN DALAM TIN PILIHAN SI BUJANG


Hello  Everyone! Its me again, Ika. Hari ni Ika nak share dengan korang simple resepi yang mudah disediakan untuk makan petang atau di sediakan kepada tetamu yang datang secara tiba-tiba. Hahah I’m not a great cooker but this simple menu everyone can do it.  Ringkas dan sedap.  Makanan dalam tin selalu  adalah pilihan terakhir jika kita terlalu buzy atau malas nak masak. Makanan tidak berkhasiat? No No No.  Mungkin korang kena fikir semula kerana makanan dalam tin dari TC Boy tidak mengandungi bahan pengawet dan tiada sebarang tambahan MSG. Untuk pengetahuan korang TC Boy telah diasaskan sejak dari tahun 1991 dan bertapak di Malaysia setanding dengan makanan dalam tin yang lain. Selain Malaysia, TC Boy juga terkenal di Singapore, Thailand, Brunei, China dan Timur Tengah. TC Boy menawarkan pelbagai produk makanan seperti tuna, salmon, sardin, kacang panggang dan juga air kelapa laut. Produk TC Boy mempunyai sijil  HALAL yang telah disahkan oleh pihak JAKIM Malaysia dan CICOT dari Thailand.

TC BOY: THE BOMB POPCORN



Fuhhh  penat Ika buat Experiment hari ni. Berhasil juga resepi terbaru Ika. The Bomb Popcorn! Nak kata cucur bukan cucur Nak kata Popcorn pun boleh juga. Ada rasa pedas dan manis hahha sebab tu Ika namakan The Bomb Popcorn.   Nak sediakan sangat mudah. Ika guna kan 1 tin Tuna with Cili Padi. Sedikit Jagung untuk bagi  rasa manis jagung, Sedikit bawang merah dan 3 sudu tepung gandum. Gaulkan kesemuanya Kemudian bulatkan seperti bola.  Salut bahagian luar dengan tepung ayam kfc.   Golek kan je. Tak perlu banyak. Panaskan minyak, Kemudian goreng. Bila dah keemasan angkat dan hidang kan. Sedap sangat chewy je rasa.

TC BOY: THE CHEEZY POPIA



Hey Korang... Resepi kali ini Ika gabungkan Citarasa  Traditional dan Modern.  Ika namakan The Cheezy Popia. Haa tak pernah dengar lagi kan?  The Cheezy Popia sangan mudah disediakan .